Παγκόσμια κατακραυγή για τη ματωμένη Δευτέρα στη Γάζα 59 οι νεκροί, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά κάτω των 18 ετών και ένα ΒΡΕΦΟΣ οκτώ μηνών!

Παγκόσμια κατακραυγή για τη ματωμένη Δευτέρα στη Γάζα 59 οι νεκροί, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά κάτω των 18 ετών και ένα ΒΡΕΦΟΣ οκτώ μηνών!






Παγκόσμια κατακραυγή για τη ματωμένη Δευτέρα στη Γάζα !
- 59 οι νεκροί, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά κάτω των 18 ετών
 - Το μικρότερο θύμα η 8 μηνών Λεϊλά αλ Γαντούρ
 – Πέθανε από την εισπνοή δακρυγόνων - Περισσότεροι από 2.700 οι τραυματίες, ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι διεθνών πρακτορείων - «Όχλος» για το Ισραήλ οι σχεδόν 40.000 Παλαιστίνιοι που συγκεντρώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
 - Γέμισαν τα νοσοκομεία, δεν υπάρχουν πια κρεββάτια για τους τραυματίες.
Η Ιερουσαλήμ, ο ιερός τόπος για τρεις θρησκείες, έγινε ο τάφος της ελπίδας για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία των ΗΠΑ ήταν η (νέα) σπίθα που έβαλε τη φωτιά. Μια φωτιά που έχει, για την ώρα, προκαλέσει το θάνατο 59 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό άλλων 2.700.

Ανάμεσα στους νεκρούς και παιδιά, ηλικίας κάτω των 18 ετών. Δυο από τα παιδιά που πέθαναν ήταν κορίτσια. Το ένα αναγνωρίστηκε από το υπουργείο Υγείας. Την έλεγαν Λέιλα αλ Γαντούρ. Ήταν μόλις οκτώ μηνών βρέφος. Εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
 
Ανάμεσα στους τραυματίες και δημοσιογράφοι διεθνών πρακτορείων που κάλυπταν τη συγκέντρωση σχεδόν 40.000 Παλαιστινίων στο φράχτη στη Λωρίδα της Γάζας. Από τη μια ο Δαυίδ, οι Παλαιστίνοι με τις σφεντόνες και τις ρακέτες. Από την άλλη ο Γολιάθ, ο Ισραήλ με τις σφαίρες, τα drones που έριχναν δακρυγόνα, τους στρατιώτες με τα όπλα τελευταίας τεχνολογίας.

Η μάχη άνιση. Η οργή δεδομένη. Όπως και η κατακραυγή. «Τι θα κάνατε αν ο όχλος συγκεντρωνόταν 2,2 χιλιόμετρα από το σπίτι σας;» ήταν η ερώτηση που έθεσαν ισραηλινές αρχές μέσω των social media. Και η οργή έγινε ακόμη μεγαλύτερη. Όλα λίγα χιλιόμετρα από τη νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Όπου η σαμπάνια έρεε άφθονη. Όπου η Ιβάνκα Τραμπ χαμογελαστή έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας αμερικανικής πρεσβείας. Όπου ο σύζυγός της και σύμβουλος του προέδρου Τραμπ για τη Μέση Ανατολή μιλούσε για ειρήνη. Μέσα σαμπάνια, έξω αίμα. Μέσα χαμόγελα, έξω θρήνος.

Η μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται έξω από τη νέα πρεσβεία των ΗΠΑ και γράφει πως θεμελιώθηκε επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ είναι στην ουσία η ταφόπλακα κάθε ελπίδας για ειρήνη στη Μέση Ανατολή.






Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια