-Για ποιό λόγο η Αλβανία δεν έδωσε το 12άρι, που όλοι αναμέναμε στην ΕΛΕΝΗ Φουρέιρα;

-Για ποιό λόγο η Αλβανία δεν έδωσε το 12άρι, που όλοι αναμέναμε στην ΕΛΕΝΗ Φουρέιρα;





Η Ελένη Φουρέιρα τερμάτισε τελικά στη δεύτερη θέση στον τελικό της Eurovision 2018 και είναι η καλύτερη θέση που έχει μέχρι σήμερα η Κύπρος.
Μπορεί η δέυτερη θέση να αποτελεί μια σπουδαία διάκριση, ωστόσο, δεν παύει να αφήνει μια μικρή πικρία για την απώλεια της πρωτιάς.

Κατά γενική ομολογία η Ελένη ήταν σαρωτική στην Πορτογαλία. Βγήκε στη σκηνή και εντυπωσίασε τους πάντες με τη φωνή της, τα χορευτικά της, την απίστευτα σέξυ κίνησή της, το βλέμμα της.

Ξεσήκωσε όλο το στάδιο στη Λισαβόνα και ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη εμφάνιση του φετινού διαγωνισμού της Eurovision.



Πώς όμως χάθηκε η πρωτιά; Ποιοι ήταν οι σημαντικότεροι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στο να αναδειχθεί η ισραηλινή Netta νικήτρια με το τραγούδι Toy, αν και τονίζουμε ξανά πως η Φουρέιρα ήταν πολύ καλύτερη;

Κατ’ αρχάς, για μια ακόμη χρονιά, οι χώρες ψήφισαν με βάση τις… φιλίες τους και όχι αντικειμενικά με κριτήριο την καλύτερη εμφάνιση και το καλύτερο τραγούδι. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι σκανδιναβικές χώρες που αλληλοψηφίζονται και η Γερμανία με την Αυστρία που είτε έχουν ή δεν έχουν καλά τραγούδια δίνουν η μία στην άλλη δωδεκάρια. Έτσι, οι μέγιστες βαθμολογίες «έσπασαν».

Δεύτερον, θα περίμενε κανείς η Ελένη Φουρέιρα, εκτός από το 12άρι της Ελλάδας να πάρει τη μέγιστη βαθμολογία και από τη χώρα καταγωγής της, την Αλβανία. Οι συμπατριώτες της ωστόσο, της γύρισαν την πλάτη και της έδωσαν 10. Ναι, είναι και αυτή μια υψηλότατη βαθμολογία, αλλά με βάση τα τελικά αποτελέσματα αυτοί οι δύο βαθμοί ίσως να έπαιξαν ρόλο.



Γιατί δεν την ψήφισαν οι Αλβανοί; Επέλεξαν να δώσουν το 12άρι στην Ιταλία που εκπροσωπούνταν από Αλβανό τραγουδιστή.

Επίσης, οι Αλβανοί έχουν μια πικρία για την Ελένη επειδή στην αρχή της καριέρας της «ντρεπόταν» να πει ότι είναι από την Αλβανία, με την αιτιολογία ότι υπήρχε ρατσισμός από τις δισκογραφικές εταιρείες.

Θυμίζουμε επίσης ότι σε συναυλία της στην Αλβανία δεν είχε μιλήσει αλβανικά, αλλά αγγλικά, γεγονός που ενδεχομένως να θυμόντουσαν οι «γείτονες», ενώ σε συνέντευξή της έχει δηλώσει πως έχει ξεχάσει τελείως τη γλώσσα μιας και από 7 ετών είναι στην Ελλάδα.



Τέλος, πριν μερικές μέρες η Φουρέιρα σχημάτισε μαζί με τον Αλβανό διαγωνιζόμενο τη σημαία της μεγάλης Αλβανίας. Το γεγονός αυτό ίσως να το εξέλαβαν στα Τίρανα σαν προσπάθεια να «τσιμπήσει» ψήφους και έτσι την «μαύρισαν» την κρίσιμη ώρα.

Είναι βέβαιο πως αν η Ελένη έπαιρνε λίγα δωδεκάρια παραπάνω τότε θα ήταν σίγουρα πρώτη και με μεγάλη διαφορά.







Πηγή: newsbomb.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια