Σοκαριστική έρευνα ! 1 στους 4 Millennials στις ΗΠΑ ζει ακόμη με τη μαμά του!

Σοκαριστική έρευνα ! 1 στους 4 Millennials στις ΗΠΑ ζει ακόμη με τη μαμά του!




Οι Millennials θα έχουν λιγότερους λόγους σήμερα, στη Γιορτή της Μητέρας, να της ετοιμάσουν πρωινό, αφού ένας αριθμός ρεκόρ εξ αυτών ζει ακόμη μαζί της.

Σύμφωνα με την εταιρεία real-estate Zillow, περίπου 1 στους 4 millennials, μεταξύ 24 και 36 ετών ζει ακόμη στο πατρικό του, σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό από ό,τι ήταν το 20025. Και το νέο στοιχείο της έρευνας είναι ότι αυτοί οι νέοι δεν είναι άνεργοι, σχεδόν 9 στους 10 έχουν εργασία.

Ενας από τους λόγους που επικαλείται η εταιρεία είναι τα υψηλά ενοίκια, γιατί το φαινόμενο γιγαντώνεται σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Αντζελες και το Μαϊάμι. Δεύτερος λόγος είναι τα φοιτητικά δάνεια στις ΗΠΑ, τα οποία υποχρεώνουν τους νέους να ζουν περιορισμένα.



Μια άλλη έρευνα του 2016 ανέφερε ότι όλο και περισσότεροι νέοι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τη ζωή του ζευγαριού. «Αυτό έχει να συμβεί από το 1880. Στις ΗΠΑ, νέοι από 18 ως 34 ετών ζουν πλέον περισσότερο στους γονείς τους παρά με τον σύντροφό τους», αναφέρει η έρευνα του Pew Research Center.

Αυτή η διαπίστωση, η οποία βασίζεται στα δεδομένα της δημοσκόπησης της Americain Community Survey αφορά περισσότερο τους άνδρες παρά τις γυναίκες: το 38% ζουν στο σπίτι των γονιών τους και το 28% ζουν σε ζευγάρι. Οι γυναίκες, αντίθετα, ζουν με τον σύντροφό τους σε μεγαλύτερο ποσοστό (35% έναντι 29%).

«Εχουμε πλέον περισσότερους εργένηδες. Πρόκειται για την κοινωνική ομάδα που έχει τάση να ζει με τους γονείς του», ανέφερε στην Los Angeles Times ο Richard Fry, οικονομιλόγος και ερευνητής της Pew Research Center.

Για να εξηγήσουν αυτή την αλλαγή, οι ερευνητές εικάζουν ότι οι σημερινοί Αμερικανοί δεν βλέπουν πια τον γάμο με τον ίδιο τρόπο. Πολλοί παντρεύονται όλο και αργότερα, άλλοι προτιμούν να μείνουν ανύπαντροι ή να ζουν σε ελεύθερη σχέση. Η μέση ηλικία για γάμο, στις ΗΠΑ, πέρασε από τα 22,5 έτη στους άνδρες το 1956 στα 29,2 έτη το 2015 και για τις γυναίκες πέρασε από τα 20,1 το 1956 στα 27,1 το 2015.


 





Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια