-Tελικά το βραδινό φαγητό παχαίνει ή όχι;

-Tελικά το βραδινό φαγητό παχαίνει ή όχι;





Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές προκαταλήψεις που επηρεάζουν την κοινωνική μας ζωή ιδιαίτερα σε περιόδους δίαιτας. 
Το βραδινό φαγητό έχει κατηγορηθεί ότι παχαίνει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο γεύμα της ημέρας και σύμφωνα με τους διατροφολόγους οτιδήποτε τρώμε μετά τις 9 το βράδυ έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό μας.

Μύθος ή αλήθεια;

Όπως προκύπτει από νέες έρευνες και μελέτες πρόκειται τελικά για μύθο! (Ναι μπορείτε να πανηγυρίσετε ελεύθερα!) Το νέο motto των γκουρού της διατροφής απλουστεύεται στο ότι “η απόκτηση βάρους εξαρτάται από το τι και πόσο τρώμε και όχι από το πότε”. Ο οργανισμός δεν τείνει να αποθηκεύει περισσότερο λίπος τις βραδινές ώρες.

Ερευνητές από το Ισραήλ θέλησαν να τεστάρουν κατά πόσο το να τρώμε περισσότερο το βράδυ οδηγεί στο να πάρουμε κιλά.

Κατά τη διάρκεια της 6μηνης μελέτης σύγκριναν εκείνους που έτρωγαν το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας το πρωί με εκείνους που έτρωγαν το μεγαλύτερο γεύμα τους το βράδυ. Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν κυρίως το βράδυ όχι μόνο έχασαν περισσότερα κιλά αλλά βίωσαν όλο αυτό το διάστημα ένα συναίσθημα ικανοποίησης και ευχάριστες αλλαγές στις ορμόνες που σχετίζονται με το αδυνάτισμα.

Σε σύγκριση λοιπόν με την ομάδα που έτρωγε το πρωί σαν βασιλιάς, η ομάδα που έτρωγε βράδυ:

Είχε λιγότερες λιγούρες και ένιωθε πιο ικανοποιημένη και πλήρης με το φαγητό
Έχασε 11% περισσότερο βάρος
Έχασε 10% περισσότερο λίπος από την περιοχή της κοιλιάς

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι αναγκαστικά να αρχίσουμε να τρώμε το κυρίως γεύμα μας το βράδυ. Απλά αποδείχθηκε ότι το βραδινό φαγητό από μόνο του δεν ευθύνεται για τα περιττά κιλά μας. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να ισχύει το γεγονός ότι οι θερμίδες είναι θερμίδες και δεν επηρεάζονται από την ώρα (και άρα το να τρώμε περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση του βάρους μας), όπως επίσης και ότι καλό είναι να αποφεύγουμε να τρώμε λίγο πριν πάμε για ύπνο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια