Oι δύο όψεις του καιρού! Ελάτε να δούμε τι καιρό θα κάνει σήμερα 22 Μαρτίου 2018 σε όλη την επικράτεια.

Oι δύο όψεις του καιρού! Ελάτε να δούμε τι καιρό θα κάνει σήμερα 22 Μαρτίου 2018 σε όλη την επικράτεια.






Εντελώς διαφορετικό καιρό θα βιώσουν σήμερα οι κάτοικοι στα βόρεια και οι κάτοικοι στα νότια της χώρας μας.

Όπως εξηγεί στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ήδη από το πρωί της Πέμπτη έχουν ξεκινήσει οι βροχές στη βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα αναμένονται και χιόνια στα ορεινά. Το βράδυ πιθανόν να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας δε θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς. Το πρωί (07.00) το θερμόμετρο στη Φλώρινα ήταν μηδέν (0°C).

Από την άλλη στη νότια Ελλάδα

• οι νοτιάδες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο φτάνουν τα 9 μποφόρ.

• Υπάρχει σημαντική μεταφορά σκόνης (στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας στις 07.00 η ορατότητα λόγω της σκόνης ήταν 2 χιλιόμετρα).

• H θερμοκρασία θα φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ενδεικτικά

Η μεταφορά θερμών αερίων μαζών σε συνδυασμό με τους νοτιάδες που ανεβάζουν και άλλο τη θερμοκρασία στη βόρεια Κρήτη είχε ως αποτέλεσμα στις 07.00 το θερμόμετρο σε περιοχές των Χανίων να έχει φτάσει τους 27 βαθμούς.

Τα ξημερώματα (στις 05.00) στα Φαλάσαρνα των Χανίων το θερμόμετρο έδειξε 30 βαθμούς! (30 βαθμούς διαφορά από τη Φλώρινα).

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά και παράκτια τμήματα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας όπου σταδιακά από το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά όπου από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τη Στερεά πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 και στην βόρεια Κρήτη έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών βροχών

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή

Καιρός: Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Στα υπόλοιπα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα νότια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νοτιοανατολικά.

'Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια