Συνεχίζει την έντονη προκλητικότητα η Τουρκία! Και αυτή την φορά μας στέλνει drones πάνω από Αιγαίο και Μεσόγειο!

Συνεχίζει την έντονη προκλητικότητα η Τουρκία! Και αυτή την φορά μας στέλνει drones πάνω από Αιγαίο και Μεσόγειο!



 
Συνεχίζει την προκλητικότητά της η Τουρκία καθώς αυτή τη φορά στέλνει πάνω από το Αιγαίο μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη, τα λεγόμενα drones.

Πρόκειται για το drone Anka, που αρχικά είχε δοθεί στον στρατό ξηράς όμως πλέον έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη δικής της κατασκευής έχει αρχίσει να στέλνει σε αποστολές πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο Θάλασσα η Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

To drone Anka, που πρωτίστως έχει κατασκοπευτικές δυνατότητες. Είχε αρχικά δοθεί στον στρατό ξηράς όμως πλέον έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Είναι η πρώτη φορά που η δράση των τουρκικών drones στη Μεσόγειο και το Αιγαίο γίνεται γνωστή, και μάλιστα ανακοινώνεται. Το Anka έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί επί σχεδόν 24 ώρες προτού χρειαστεί ανεφοδιασμό.

Εθνικιστικά ΜΜΕ της Τουρκίας μετέδωσαν ότι η «έξοδος» των Anka στο Αιγαίο συνιστά μήνυμα προς την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, χρησιμοποιήθηκε και κατά τη στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.










Πηγή: madata.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια