Τα αυγά τονώνουν την ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!

Τα αυγά τονώνουν την ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!






Στο παρελθόν τα αυγά έχουν κατηγορηθεί ότι συνδέονται με την αύξηση της χοληστερίνης.
Να όμως που μία νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να μας  αποκαλύψει ότι επηρεάζει ελάχιστα τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα  και να μας αποδείξει ότι συνδέονται με την  τόνωση   του εγκεφάλου και  μάλιστα την καλή εγκεφαλική λειτουργία!
 

Φινλανδοί ερευνητές σε έρευνά τους, που δημοσιεύθηκε στην American Journal of Clinical Nutrition, ανέλυσαν τη διατροφή 2.497 ανδρών ηλικίας μεταξύ 42 και 60 ετών που δεν είχαν διαγνωστεί με διαταραχές μνήμης.

Κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου 22 ετών, 337 εξ’ αυτών παρουσίασαν κάποια νευρολογική διαταραχή, με την πλειονότητα των περιπτώσεων να αφορά το Άλτσχάιμερ.

Ο συγγραφέας της μελέτης καθηγητής Jyrki Virtanen από το πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας εξηγεί ότι «ούτε η χοληστερίνη ούτε η κατανάλωση αυγών συσχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας ή νόσου του Άλτσχάιμερ».

Ο ερευνητής επισημαίνει ότι «η πρόσληψη αυγών συσχετίστηκε με καλύτερη απόδοση σε νευρο-ψυχολογικά τεστ και εξετάσεις εκτελεστικής λειτουργικότητας.
Διαβάστε επίσης:   Ποια είναι τα μπαχαρικά που μειώνουν τον πόνο

Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι μια διατροφή υψηλή σε χοληστερίνη ή η συχνή κατανάλωση αυγών δεν αυξάνουν τον κίνδυνο διαταραχών μνήμης ακόμη και σε άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση».

Λίγο πριν την φινλανδική έρευνα μια ακόμη έρευνα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 12%.

Σημειώνουμε ότι το αυγό παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και είναι μία πολύ καλή πηγή σεληνίου, ιωδίου και βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνης).

Επίσης, έχει βιταμίνη Β12, παντοθενικό οξύ και βιταμίνη D, ενώ η χολίνη που περιέχει είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου.
 Μη φοβάστε να εντάξετε στην διατροφή σας τα ΑΥΓΑ!  


 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια