-Τι πρέπει να κάνετε για μην βγαίνουν ΆΟΣΜΑ τα ρούχα από το ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ;

-Τι πρέπει να κάνετε για μην βγαίνουν ΆΟΣΜΑ τα ρούχα από το ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ;





Εκτός από την καθαριότητα, ένας από τους βασικούς λόγους που πλένουμε τα ρούχα μας είναι για να τα κάνουμε να μυρίσουν καθαριότητα και φρεσκάδα.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι συχνά γίνονται λάθη στο πλύσιμο των ρούχων που στοιχίζουν στα ρούχα τη φρέσκια μυρωδιά καθαριότητας.
 Η φίλη μας πολύ σωστά καθαρίζει το πλυντήριό της ανά 20 πλύσεις – το βρώμικο πλυντήριο είναι ένας από τους πιθανούς λόγους που μπορεί να στερήσει τη φρεσκάδα από τα ρούχα. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά και στους υπόλοιπους.

Βάζετε πολλά ρούχα 
Παρόλο που μπορεί να σας φαίνεται ότι εξοικονομείτε χρήματα παραγεμίζοντας το πλυντήριό σας, η αλήθεια είναι πως εμποδίζετε τα ρούχα σας να πλυθούν σωστά. Ένας από τους μηχανισμούς που καθαρίζουν τα ρούχα είναι πως έχουν τη δυνατότητα να κινούνται μέσα στο πλυντήριο ώστε να μπορεί το απορρυπαντικό να απομακρύνει τη βρωμιά. Αν όμως δεν μπορούν να κινηθούν ελεύθερα μέσα στον κάδο δεν καθαρίζουν όπως θα έπρεπε.

Χρησιμοποιείτε λάθος ποσότητα απορρυπαντικού 
Περισσότερο απορρυπαντικό δεν σημαίνει καθαρότερα ρούχα. Το υπερβολικό απορρυπαντικό, μάλιστα, μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και αρνητικά: δημιουργεί ένα έξτρα στρώμα αφρού που δεν μπορεί να απομακρυνθεί και καταλήγει να κρατάει πάνω του τη βρωμιά και τα βακτήρια. Αν το παρακάνετε, λοιπόν, με το απορρυπαντικό δοκιμάστε να βάλετε λιγότερο.

Χρησιμοποιείτε τη λάθος θερμοκρασία 
Δεν είναι πάντα καλό να πλένονται τα ρούχα στην υψηλότερη θερμοκρασία. Χρησιμοποιήστε μεγάλη θερμοκρασία νερού μόνο στα υφάσματα που είναι κατάλληλα.

Αφήνετε τα ρούχα στο πλυντήριο πολλή ώρα
 Είναι εύκολο να ξεχάσετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο για μερικές ώρες και έπειτα να θυμηθείτε να τα απλώσετε. Μέσα σε αυτές τις ώρες αναπτύσσονται βακτήρια που αναδύουν άσχημη μυρωδιά. Προσπαθήστε να απλώνετε το πλυντήριό σας όσο πιο σύντομα μπορείτε αφού τελειώσει.

Τέλος,
 αν κάνετε όλα τα παραπάνω και τα ρούχα σας συνεχίζουν να μη μυρίζουν φρεσκάδα δοκιμάστε να αλλάξετε απορρυπαντικό ή μαλακτικό
. Είναι πολύ πιθανό να έχετε συνηθίσει τη μυρωδιά του απορρυπαντικού ή του μαλακτικού σας και απλώς να νομίζετε ότι τα ρούχα σας… δεν μυρίζουν τίποτα!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια