Σας έκλεψαν το ΚΙΝΗΤΟ; Να τι πρέπει να κάνετε!

Σας έκλεψαν το ΚΙΝΗΤΟ; Να τι πρέπει να κάνετε!




Τα κινητά είναι συχνά πολύτιμα και μπορούν ατυχώς να γίνουν στόχος κλεφτών. Εκατοντάδες χιλιάδες κινητά κλέβονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Εκτός από το συναισθηματικό αντίκτυπο που έχει το να πέσεις θύμα κλοπής, αν κλέψουν το κινητό σας, αποκόβεστε από τον κοινωνικό σας κύκλο και όχι μόνο. Επιπλέον, μπορεί ο κλέφτης να έχει πρόσβαση στις επαφές, σε γραπτά μηνύματα, φωτογραφίες και (αν το κινητό έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο) σε πράγματα όπως το προφίλ κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι σημαντικό να αναφέρετε αμέσως μια κλοπή, καθώς είστε υπεύθυνος για το κόστος οποιωνδήποτε κλήσεων ή γραπτών μηνυμάτων που θα γίνουν ωσότου η κλοπή να αναφερθεί και να ενεργοποιηθεί φραγή. Αν ο πάροχός σας γνωρίζει ότι το κινητό έχει κλαπεί ή έχει χαθεί, μπορεί να ενεργοποιήσει τον αριθμό σας σε μια άλλη κάρτα SIM σε αντικατάσταση της κλεμμένης/χαμένης.

Τι κάνετε αν χάσετε / σας κλέψουν το κινητό:

    Πηγαίνετε στην αστυνομία και δηλώνετε την απώλεια της συσκευής σας. Εκεί δηλώνετε τα στοιχεία της συσκευής σας (μοντέλο, χρώμα κλπ.) και θα σας χορηγήσουν ένα έγγραφο απώλειας-κλοπής.
    Με το επίσημο έγγραφο αυτό, πηγαίνετε σε κάποιο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και ζητάτε να σας απενεργοποιήσουν την συσκευή έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος τρίτος να την χρησιμοποιήσει την συσκευή και τα προσωπικά σας δεδομένα.

Σημείωση: Για να μπορεί η εταιρία να απενεργοποιήσει την συσκευή που είναι δηλωμένη στο όνομά σας, θα πρέπει να γνωρίζετε και να έχετε δηλώσει τον κωδικό IMEI της συσκεύης σας. Με αυτόν οι εταιρείες απενεργοποιούν την συσκευή σας.

Πού θα βρείτε τον κωδικό IMEI της συσκευής σας:

    Είτε στο πίσω μέρος της συσκευής σας, κάτω από την μπαταρία

    Είτε πληκτρολογώντας στο κινητό σας: *#06#
    Είτε στο πίσω μέρος της συσκευασίας του κινητού σας

Για να αποτρέψετε τους κλέφτες:

    Να αντιμετωπίζετε το κινητό σας σαν πορτοφόλι και να το έχετε κάπου φυλαγμένο όταν κυκλοφορείτε
    Να μην το αφήνετε ποτέ αφύλακτο σε κοινή θέα
    Να αποφύγετε να το χρησιμοποιείτε όταν δεν είναι κανένας άλλος γύρω ή μέσα στο πλήθος, όπου κάτι θα μπορούσε να σας αποσπάσει την προσοχή

Μετά την απώλεια ή κλοπή Android κινητού:

    Αποκτούμε άμεσα πρόσβαση στο Internet. Ιδανικά, κάποιος με τον οποίο είμαστε μαζί έχει smartphone με κινητό Internet 3G/4G.
    Ανοίγουμε το browser, κάνουμε αναζήτηση «Διαχείριση συσκευής Android».
    Ανοίγουμε τη σελίδα devicemanager της Google. Κάνουμε αποσύνδεση από το λογαριασμό που ίσως είναι συνδεδεμένος και συνδεόμαστε με τον προσωπικό μας λογαριασμό Google.
    Κλειδώνουμε εξ αποστάσεως το κινητό μας με το Κλείδωμα/Lock. Γράφουμε πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας όποιος το βρήκε.
    Βάζουμε τη συσκευή μας να χτυπήσει με την Κλήση/Ring. Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση.
    Αν είχαμε ενεργοποιημένη την Τοποθεσία/Location στο κινητό μας, η σελίδα θα το εντοπίσει και στο χάρτη, με ακρίβεια 20 μέτρα.
    Αν είμαστε 100% σίγουροι πως δεν πρόκειται να το βρούμε, κάνουμε Διαγραφή/Erase, ώστε τουλάχιστον να διασφαλίσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Μετά την απώλεια ή κλοπή iPhone:

    Μπαίνουμε το iCloud.com και συνδεόμαστε με το λογαριασμό μας.
    Ανοίγουμε την Εύρεση iPhone/Find iPhone και επιλέγουμε τη συσκευή μας.
    Ενεργοποιούμε τη Λειτουργία απώλειας/Lost Mode.
    Βάζουμε τη συσκευή μας να χτυπήσει με την Αναπαραγωγή ήχου/Play Sound. Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση.
    Αν όλες οι δυνατότητες εντοπισμού έχουν εξαντληθεί, προχωράμε στο Σβήσιμο iPhone/Erase iPhone.






 Πηγή: tilestwra.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια