Γιατί όταν αγοράζω καινούργια ρούχα πρέπει απαραίτητα να τα πλύνω πριν τα φορέσω;

Γιατί όταν αγοράζω καινούργια ρούχα πρέπει απαραίτητα να τα πλύνω πριν τα φορέσω;





Αγοράσατε καινούρια ρούχα; Μην τα φορέσετε πριν τα πλύνετε!
 Και να γιατί:



Σίγουρα έχει τύχει κάποια στιγμή να αγοράσετε κάτι καινούριο και να το φορέσετε την ίδια κιόλας μέρα σε κάποια έξοδό σας.

Ο ενθουσιασμός που συνοδεύει την αγορά καινούριων ρούχων πολλές φορές μας εμποδίζει να σκεφτούμε συνετά, με αποτέλεσμα να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.

Πρέπει όμως πάντα να πλένουμε ένα καινούριο ρούχο που αγοράσαμε προκειμένου να αποφύγουμε την έκθεση στα μικρόβια όσων το δοκίμασαν πριν από εμάς αλλά και την έκθεση σε χημικές ουσίες που κουβαλούν τα διάφορα υφάσματα, επισημαίνει η Λάνα Χογκ, η οποία δραστηριοποιείται στη βιομηχανία υφασμάτων.

Η Χογκ προειδοποιεί ότι οι βαφές υφασμάτων δεν είναι καθόλου φιλικές προς το δέρμα και προκαλούν συχνά ερεθισμούς ή και σοβαρές δερματικές αντιδράσεις στα άτομα που έχουν αλλεργία σε κάποια από τις χημικές ουσίες.

Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή με προδιάθεση σε δερματικές παθήσεις (π.χ. δερματίτιδα) είναι αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να τηρούν τον κανόνα του πλυσίματος των καινούριων ρούχων.

Η Χογκ αναφέρει επίσης ότι ακόμη και τα υφάσματα που κατασκευάζονται από βαμβάκι σε ποσοστό 100% –τα οποία σε γενικές γραμμές θεωρούνται πιο φιλικά προς το δέρμα από τα συνθετικά υφάσματα– περνούν από ειδική επεξεργασία με διάφορες χημικές ουσίες πριν διατεθούν στα καταστήματα.

Πέραν των χημικών που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι ένα ρούχο που βρίσκεται στο κατάστημα για εβδομάδες ή και μήνες έχει φορεθεί από αρκετούς πιθανούς αγοραστές πριν καταλήξει στα χέρια μας, οπότε μοιραία κουβαλά τρίχες και νεκρά δερματικά κύτταρα, σκέψη καθόλου ευχάριστη όταν τελικά το συγκεκριμένο ρούχο καταλήγει στα δικά σας χέρια…








Πηγή: fanpage.gr






 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια