Για Πρώτη φορά στη ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ , θα παρουσιαστεί ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ την Παγκόσμια ημέρα θεάτρου!

Για Πρώτη φορά στη ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ , θα παρουσιαστεί ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ την Παγκόσμια ημέρα θεάτρου!





Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018,
στη Βουλή των Ελλήνων  θα παρουσιάσει ,
ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης το έργο «Εκτός Ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παραλόγου» του Κώστα Λεϊμονή.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει βραβευθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Ο ηθοποιός ενσαρκώνει έναν πολιτικό που εκφωνεί, πριν παραιτηθεί, τον τελευταίο του λόγο.

Σημειώστε πως είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό έργο παίζεται μέσα στη Βουλή και αυτό συνέβη κατόπιν αποδοχής της πρότασης από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βουλής.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη. Στην παράσταση ακούγονται και δύο ηχητικά αποσπάσματα όπου ο Μάνος Χατζιδάκις μιλάει για το πρόσωπο του τέρατος και τον κίνδυνο από τη συνήθεια της φρίκης και το ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη «Η αγάπη είναι ο φόβος» για τις συνέπειες της σιωπής. Το έργο πρωτοανέβηκε πριν δύο χρόνια και πρόκειται για μία ρεαλιστική μεταφορά της Βουλής όταν οι βουλευτές παθαίνουν κρίση συνειδήσεως!

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτει το συγκεκριμένο έργο, είναι: «Τελικά, το να παραδεχτεί ένας πολιτικός που επέλεξε να βρεθεί στα γρανάζια της εξουσίας και της διαφθοράς τα λάθη του, προσωπικά και συνολικά είναι τόσο μα τόσο σουρεαλιστικό; Είναι τόσο δύσκολη μία ειλικρινής συγνώμη στον εξαπατημένο λαό;»

Ο Κώστας Λεϊμονής γεννήθηκε το 1986 στην Αττική και είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου. Ξεκίνησε να γράφει νουβέλες και μυθιστορήματα από όταν ήταν 20 ετών. Το πρώτο του διήγημα «Μια υπενθύμιση» δημοσιεύθηκε το 2013 στο περιοδικό Νέα Εστία. Ένα χρόνο αργότερα τιμήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών με το Βραβείο Διηγήματος για το «Αμαρτίες ανθρώπων παιδεύουσι φαντάσματα» και το Βραβείο Δοκιμίου για το «Ελπίδα υπό αίρεση». Επίσης την ίδια χρονιά κερδίζει το Βραβείο Διηγήματος «Αντώνης Σαμαράκης» με το έργο του «Η αλλαγή της σκυτάλης», το οποίο κυκλοφορεί σε ανθολογία από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το 2016 αποσπά το Βραβείο Θεατρικού Έργου από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το έργο του «Εκτός ύλης». Έχει συνεργαστεί με έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά δημοσιεύοντας άρθρα και διηγήματα. Από το 2012 διατηρεί το λογοτεχνικό ιστολόγιο Scripta manent: Το ειδύλλιο της έμπνευσης με τον Οίστρο.

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά-Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Περού

Σχεδιασμός Φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης

Video/Φωτογραφία: Αλεξάνδρα Μασμανίδη

Σκίτσο: Ιουλία Μακρή (www.behance.net/iouliaMak)

Γραφιστική Επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr

Με τον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
Μαγδαληνή Παλιούρα,
Κωνσταντίνος Μουταφτσής,
Τάσος Κονταράτος.

Info

27 Μαρτίου 2018

Βουλή των Ελλήνων



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια