Με ποιο τρόπο το ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ καταστρέφει την επιδερμίδα μας;

Με ποιο τρόπο το ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ καταστρέφει την επιδερμίδα μας;





Eεσύ με το κινητό στο χέρι! Ναι, σε εσένα μιλάω που ούτε για 5 λεπτά δεν μπορείς να αποχωριστείς αυτό το πράγμα από τα χέρια σου! ΟΚ, όλες έχουμε «εθισμό» με το κινητό μας, αλλά τι θα έκανες αν σου έλεγα ότι καταστρέφει την επιδερμίδα σου και ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι ο λόγος που βγάζεις σπυράκια ή έχεις θαμπή επιδερμίδα; Ναι, κι όμως! To κινητό σου τηλέφωνο μπορεί να είναι συχνά ο λόγος που η επιδερμίδα σου δεν είναι λαμπερή ή καθαρή!

Γιατί συμβαίνει αυτό;


Το κινητό σου το ακουμπάς παντού και 9 στις 10 περιπτώσεις με βρώμικα χέρια. Κάθε φορά λοιπόν, που ακουμπάς την οθόνη του κινητού σου, είτε μιλώντας χωρίς hands free, είτε απλά πιάνοντας το πρόσωπο με τα χέρια σου, αφού έχεις πιάσει το κινητό, όλα τα μικρόβια μεταφέρονται στην επιδερμίδα σου, προκαλώντας ενοχλήσεις.

Τα πιο πιθανά συμπτώματα που προκύπτουν από αυτό είναι:

1. Περίεργα εξανθήματα

2. Σπυράκια

3. Αλλεργίες και φλεγμονές

4. Θαμπή και μουντή όψη

Πώς να το αποφύγεις;

Φρόντισε να καθαρίζεις το κινητό σου αν όχι σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Χρησιμοποίησε ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι ή καθαρό οινόπνευμα. Επίσης, είναι σημαντικό να πλένεις το πρόσωπό σου πριν πέσεις για ύπνο. Τέλος, επένδυσε σε ακουστικά hands free με τα οποία θα αποφεύγεις να φέρνεις το πρόσωπό σου σε επαφή με την οθόνη του κινητού.





Πηγή: allyou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια