Άχυρο βρώμης και πολυκόμπι: Δυο βότανα που παράγουν ασβέστιο στο σώμα!

Άχυρο βρώμης και πολυκόμπι: Δυο βότανα που παράγουν ασβέστιο στο σώμα!





Πόνος στις αρθρώσεις, αδύναμα οστά ή εκείνα τα γνωστά λευκά σημάδια στα νύχια σας, όλα αυτά είναι αποκαλυπτικά σημάδια της έλλειψης ασβεστίου στο σώμα μας.
Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που απαιτεί το σώμα μας για να εκτελεί τις ζωτικές λειτουργίες του. Ασθένειες όπως η ραχίτιδα, η οστεοπόρωση και η οστεομαλακία μπορεί να οφείλονται σε ανεπαρκή πρόσληψη ασβεστίου.
Αν και σήμερα χρησιμοποιούνται ευρέως τα συμπληρώματα ασβεστίου, οι ειδικοί στρέφονται τώρα προς διάφορες διατροφικές πηγές του ασβεστίου, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι πιο αποτελεσματικές και ασφαλέστερες.Το ασβέστιο που λαμβάνεται αποκλειστικά από συμπληρώματα, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.
Οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση μιας σειράς από φυτικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του οργανισμού μας σε ασβέστιο.
Δύο από πιο δημοφιλή βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του ασβεστίου είναι το πολυκόμπι και το άχυρο βρώμης.
Το πολυκόμπι προτείνεται για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης, λόγω των υψηλών επιπέδων διοξειδίου του πυριτίου που περιέχει, το οποίο στο σώμα μετατρέπεται σε ασβέστιο, ενώ το άχυρο βρώμης ενισχύει τα οστά, τα δόντια και τα κύτταρα του οργανισμού μας.

    Ένα απλό ζεστό έγχυμα που γίνεται με ίσα μέρη από πολυκόμπι και άχυρο βρώμης και λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των προβλημάτων υγείας που αιτία τους είναι οι ανισορροπίες ή η έλλειψη ασβεστίου

Τι πρέπει να θυμάστε
Οι ειδικοί προτείνουν την τήρηση των παρακάτω σημαντικών συμβουλών, για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής απορρόφησης του ασβεστίου από τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα:
• Προσοχή στην πηγή του ασβεστίου. Μια σχετική μελέτη έδειξε ότι ενώ η αύξηση της πρόσληψης ασβεστίου από τη διατροφή μας είναι μια ασφαλέστερη επιλογή, η λήψη ασβεστίου από συμπληρώματα μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει κινδύνους, όπως οι καρδιακές παθήσεις.
• Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τη συμπλήρωση στην πρόσληψη ασβεστίου με την κατάλληλη δόση της βιταμίνης Κ2 για καλύτερα αποτελέσματα.
Να θυμάστε ότι το ασβέστιο δεν λειτουργεί μεμονωμένα. Βεβαιωθείτε ότι συνδυάζετε αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, βιταμίνη Κ, D και A μαζί με το ασβέστιο, έτσι ώστε να αποκομίζετε το μέγιστο όφελος από τις διάφορες ομάδες τροφίμων.






  Πηγή: clickatlife.g, bioathens.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια