Άλλο ένα παραλήρημα προκλητικότητας , του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, στην διάρκεια της ομιλίας του στο Σαγγάριο!

Άλλο ένα παραλήρημα προκλητικότητας , του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, στην διάρκεια της ομιλίας του στο Σαγγάριο!





Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς μέλη του κόμματός του στο “Συνέδριο του Σαγγάριου”.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας προκάλεσε για μια ακόμη φορά λέγοντας χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το δίκτυο trt:

“Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα (σ.σ. αναφέρεται στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο του 1921)”.

“Το είπα και θα το ξαναπώ, εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη και την κυριαρχία άλλων”, κατέληξε. Η εν λόγω τοποθέτηση εκλαμβάνεται ως έμμεσο μήνυμα προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.


Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, απατώντας στις προκλήσεις της Τουρκίας είχε δηλώσει ότι “η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και την καλή γειτονία με την Τουρκία, γι’ αυτό και στηρίζει την Ευρωπαϊκή της πορεία, θα πρέπει όμως ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και των συνθηκών της Λωζάννης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε τη φιλία μας με την Τουρκία. Κάθε αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδος συνιστούν αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορεί τη Συμμαχία για έλλειψη υποστήριξης στο Αφρίν

Σφοδρή κριτική στο ΝΑΤΟ για «έλλειψη υποστήριξης» στην στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποιεί στη Συρία -κι όλα δείχνουν πως δεν έχει εξελιχθεί με τον τρόπο που θα ήθελε- εξαπέλυσε άλλωστε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ε, ΝΑΤΟ, που είσαι;» είπε ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε εκδήλωση στη νότια επαρχία της Μερσίνης, κατηγορώντας τη Βορειοατλαντική Συμμαχία για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Η Τουρκία ως κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ έστειλε στρατιώτες όταν της ζητήθηκε, έσπευσε να θυμίσει ο Ερντογάν, για να πετάξει το «καρφί» πως δεν έλαβε όμως υποστήριξη σε αντάλλαγμα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας απηύθυνε επείγουσα έκκληση για συνδρομή της συμμαχίας, λέγοντας ότι «απειλούνται τα σύνορά της».

Μέχρι στιγμής, κατά την επιχείρηση στο Αφρίν, η Τουρκία και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχουν αποκτήσει τον έλεγχο σε μια έκταση 850 τ.χλμ, σύμφωνα με τον Ερντογάν. Στόχος, όπως πρόσθεσε, είναι να γίνουν 2.000 τ.χλμ.

Ο τουρκικός στρατός και οργανώσεις σύρων ανταρτών που πολεμούν στο πλευρό του έφθασαν το Σάββατο στα όρια της συριακής πόλης Αφρίν, προπυργίου της κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Άγκυρα έχει σκοπό να εκδιώξει από την περιοχή των συνόρων Συρίας-Τουρκίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει από την 20ή Ιανουαρίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον της YPG, οργάνωσης που χαρακτηρίζει «τρομοκρατική», στον κουρδικό θύλακα Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία του Χαλεπιού.

«Οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον στα όρια της πόλης της Αφρίν, αφού πήραν τον έλεγχο (σ.σ. του στρατοπέδου) της Ταξιαρχίας 135», μιας εγκατάστασης όπου εκπαιδεύονται μέλη των YPG, σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Βρίσκονται λιγότερα από δύο χιλιόμετρα από την Αφρίν, βορειοανατολικά της πόλης», όπου οι μάχες συνεχίζονται, όπως και οι βομβαρδισμοί αεροσκαφών και του πυροβολικού, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την Παρασκευή, ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως οι τουρκικές δυνάμεις μπορούν να μπουν «ανά πάσα στιγμή» στην Αφρίν.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τουρκικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον πάνω από το 60% του θύλακα της Αφρίν.
Δείτε το βίντεο:






 Πηγή: news247.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια