Στήριξη στα ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ζήτησε στην τηλεφωνική τους συνομιλία, ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Αλέξης Τσίπρας, από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ ΠΟΥΤΙΝ!

Στήριξη στα ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ζήτησε στην τηλεφωνική τους συνομιλία, ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Αλέξης Τσίπρας, από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ ΠΟΥΤΙΝ!





Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε το πρωί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του αλλά και για να ζητήσει την στήριξη της Μόσχας απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν. Και αυτό γιατί θα είναι πολύ σημαντική η στήριξη του Ρώσου προέδρου και η καταδίκη των προκλητικών δηλώσεων και κινήσεων από την Άγκυρα.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του. Κατά την επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταδικάσουν αυστηρά τις «παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τη Ελλάδα και την Κύπρο, αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης που συντάχθηκε για τη σύνοδο κορυφής τους και του οποίου αντίγραφο έλαβε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει αυστηρά τη συνέχιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο πέλαγος και υπογραμμίζει την πλήρη αλληλεγγύη του με την Κύπρο και την Ελλάδα», αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης, σε μια αναφορά στις εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Λευκωσία γύρω από τις γεωτρήσεις ανατολικά της Κύπρου και στην κράτηση πολιτών της ΕΕ στην Τουρκία.

Όπως είχε μεταδώσει εξάλλου το πρακτορείο Bloomberg, οι ηγέτες της ΕΕ υπενθυμίζουν επίσης την υποχρέωση της Τουρκίας να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να εξομαλυνει τις σχέσεις με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.







Πηγή: fimotro.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια