Τι αποκαλύπτει για την υγεία της καρδιάς σας η απλή ΧΕΙΡΑΨΙΑ.

Τι αποκαλύπτει για την υγεία της καρδιάς σας η απλή ΧΕΙΡΑΨΙΑ.






Μία δυνατή χειραψία αποτελεί καλή ένδειξη υγιούς καρδιάς, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο διαπίστωσαν ότι η δύναμη μιας χειραψίας αποτελεί ένα φθηνό τρόπο πρόβλεψης της καρδιακής υγείας.

Η δύναμη της χειραψίας μετρήθηκε με υδραυλική μηχανή, της οποίας οι συμμετέχοντες ζητήθηκαν να πιέσουν τη λαβή όσο το δυνατόν πιο δυνατά επί τρία δευτερόλεπτα με κάθε χέρι.

Οι ερευνητές εξέτασαν πάνω από 5.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 μεταξύ 2006 και 2010 σε 22 κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι συμμετέχοντες δεν είχαν ιστορικό καρδιακών παθήσεων.

Πριν υποβληθούν στις σχετικές εξετάσεις, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε εκτενές ερωτηματολόγιο

Οι ερευνητές μελέτησαν τις μαγνητικές τομογραφίες της καρδιάς των συμμετεχόντων σε συνδυασμό με τα δεδομένα από τη δύναμη της χειραψίας.

Διαπίστωσαν ότι η πιο δυνατή χειραψία συνδέεται με πιο υγιή κατασκευή και λειτουργία της καρδιάς, ενώ η αδύναμη χειραψία με μεγαλύτερο κίνδυνο μακροχρόνιων βλαβών από καρδιακές παθήσεις.

Στη μελέτη συμμετείχαν 5.065 άνθρωποι, εκ των οποίων όσοι είχαν ισχυρότερη χειρολαβή αντλούσαν περισσότερο αίμα ανά καρδιακό παλμό παρά τη χαμηλότερη καρδιακή μάζα και είχαν λιγότερες πιθανότητες αρρυθμιών, σύμπτωμα της υπέρτασης ή της καρδιακής προσβολής.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης Δρα Steffen Petersen, η μελέτη επιβεβαιώνει την ανάγκη εντοπισμού παραγόντων πρόβλεψης της καρδιαγγειακής νόσου στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο, προκειμένου να υπάρχει πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση.

Η δύναμη της χειρολαβής θα μπορούσε να επιτρέψει την ταχύτερη αναγνώριση των ατόμων που κινδυνεύουν να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο, πρόσθεσε.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο PLOS ONE.






Πηγή: onmed

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια