Λερώθηκε ή μαύρισε το ΣΙΔΕΡΟ , που σιδερώνετε τα ρούχα σας; Καθαρίστε το εύκολα και γρήγορα!

Λερώθηκε ή μαύρισε το ΣΙΔΕΡΟ , που σιδερώνετε τα ρούχα σας; Καθαρίστε το εύκολα και γρήγορα!





Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε την μαυρισμένη σας πλάκα και μάλιστα με υλικά που έχετε στο σπίτι σας.
Οδοντόκρεμα Αφού βεβαιωθείτε πως το σίδερό σας είναι εκτός πρίζας και κρύο, απλώστε οδοντόκρεμα στη μαυρισμένη πλάκα του και εν συνεχεία σκουπίστε με νωπό πανάκι.
Μαγειρική σόδα Αφού βγάλετε από την πρίζα το σίδερό σας και το αφήσετε να κρυώσει, φτιάξτε ένα μείγμα από 2 κ.γ. μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και έπειτα απλώστε λίγο από αυτό σε ένα ελαφρώς νωπό πανί. Καθαρίστε το σίδερό σας με το πανί.
Αλουμινόχαρτο Ξεκινήστε παίρνοντας ένα τσαλακωμένο κομμάτι αλουμινόχαρτο και σιδερώνοντάς το μέχρι να σιδερωθεί πλήρως. Με αυτόν τον τρόπο όλα τα σημάδια που υπάρχουν στην πλάκα του σίδερού σας θα φύγουν εύκολα και γρήγορα.
Αλάτι Πάρτε μια βαμβακερή πετσέτα που δεν χρειάζεστε και απλώστε την πάνω στη σιδερώστρα. Ρίξτε 1 κ.σ. χοντρό αλάτι πάνω στην πετσέτα. Βάλτε το σίδερο στην πρίζα, απενεργοποιήστε τον ατμό και ανεβάστε το στη μέγιστη θερμοκρασία. Έπειτα σιδερώστε την επιφάνεια με το αλάτι και ό,τι βρωμιά υπάρχει πάνω στο σίδερό σας θα βγει στην πετσέτα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όσες φορές θέλετε.




Πηγή: spirossoulis




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια