Πριν πετάξετε το ληγμένο γιαούρτι διαβάστε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με αυτό και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι…

Πριν πετάξετε το ληγμένο γιαούρτι διαβάστε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με αυτό και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι…





Το γιαούρτι είναι ένα από τα βασικά τρόφιμα για πολλούς, ωστόσο συχνά τυχαίνει να λήξει. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να το πετάξετε ποτέ ξανά. Δείτε πόσα χρήσιμα πράγματα μπορείτε να κάνετε με αυτό.

Στην επιδερμίδα σας Το γιαούρτι κάνει πολύ καλό στην επιδερμίδα είτε όταν το τρώτε είτε όταν το χρησιμοποιείτε σαν κρέμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε για μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων και έπειτα να το απλώσετε στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 20 λεπτά να στεγνώσει κι έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Αυτό θα καθαρίσει βαθιά και θα σφίξει τους πόρους σας.  Όσοι από εσάς έχετε προβλήματα ακμής μπορείτε να ανακατέψετε 2 κ.σ. γιαούρτι με λίγη βρώμη και χυμό από λάιμ και να απλώσετε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ληγμένο γιαούρτι αν έχετε καεί από τον ήλιο στην παραλία. Τέλος, είναι ο πιο τέλειος αφρός ξυρίσματος για τα πόδια των γυναικών.

Στον κήπο σας Ένας φανταστικός τρόπος για να ποτίζετε τα λουλούδια, τα φρούτα και τα λαχανικά σας είναι να αναμίξετε ίση ποσότητα νερού και ίση ποσότητα γιαουρτιού και να τα ποτίσετε με το μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο τα φρούτα και τα λαχανικά σας γίνονται πολύ πιο νόστιμα και τα λουλούδια σας πιο ζωντανά.

Στα κατοικίδιά σας Ένας άλλος τρόπος χρήσης του ληγμένου γιαουρτιού είναι να ταΐσετε με αυτό τα κατοικίδιά σας. Οι κτηνίατροι προτείνουν να δίνετε στα σκυλάκια και τα γατάκια σας ληγμένο γιαούρτι 1-2 φορές το μήνα καθώς τους κάνει πολύ καλό. Το βακτήριο που περιέχεται σε αυτό βοηθάει πολύ στο πεπτικό τους σύστημα. Δώστε ένα 1/4 φλ. γιαούρτι κάθε 15 μέρες. Το ζώο σας (και το πεπτικό του σύστημα) θα σας ευγνωμονούν.

Τέλος αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως το γιαούρτι αν δεν έχει ανοιχτεί δεν λήγει την ημερομηνία που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μπορείτε να το φάτε και μια και δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης αρκεί να μην μυρίζει και να μην έχει πιάσει μούχλα.




Πηγή: spirossoulis.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια