2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΕΣ λίρες ζητά αποζημίωση Βοηθός σκηνοθέτη, που τραυματίστηκε σε ταινία του Τζέιμς Μποντ!

2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΕΣ λίρες ζητά αποζημίωση Βοηθός σκηνοθέτη, που τραυματίστηκε σε ταινία του Τζέιμς Μποντ!




«Μήνυση, με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους 2,5 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, κατέθεσε βοηθός σκηνοθέτη στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, ο οποίος υπέστη μόνιμους τραυματισμούς που είχαν ως συνέπεια να τερματιστεί η καριέρα του μετά από το ατύχημα στη διάρκεια των γυρισμάτων του «Spectre».

Ο Τέρι Μέιντεν κινηματογραφούσε στην Αυστρία, όταν ένα αυτοκίνητο με κάμερα ξέφυγε από το δρόμο, έπεσε πάνω του και του προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς στα πόδια. Υπέστη πολλαπλά κατάγματα, βλάβες ιστού και νευρική βλάβη στο ατύχημα που συνέβη τον Φεβρουάριο του 2015 και έκανε σειρά επανορθωτικών επεμβάσεων συμπεριλαμβανομένης και μεταμόσχευσης δέρματος.

Οι ασφαλιστές της Eon Productions, εταιρείας παραγωγής των ταινιών Τζέιμς Μποντ, αναγνώρισαν την ευθύνη . Αλλά ο Τέρι Μέιντεν δεν έχει ακόμη λάβει αποζημίωση και την Τρίτη προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph», που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μέιντεν ζητά αποζημίωση ύψους 2,5 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών, ποσό στο οποίο συνυπολογίζονται η μελλοντική απώλεια αποδοχών και τα ιατρικά έξοδα. Ο Τέρι Μέιντεν 66 ετών, είχε εργαστεί σε πολλές ταινίες, Star Wars, X-Men, στη σειρά του Jason Bourne και σε πολλές ταινίες James Bond.

«Ένιωθα προνομιούχος και υπερήφανος που εργαζόμουν και έκανα μια δραστήρια, συναρπαστική, αλλά σκληρή δουλειά, θυσιάζοντας κάποιες φορές την οικογενειακή ζωή. Εργάζεσαι σκληρά για να δημιουργήσεις μια καριέρα και σου αφαιρείται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σε αυτό το φρικτό ατύχημα έχει καταστρέψει η ψυχή μου», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η κινητικότητά μου και δεν είμαι σε θέση να κάνω πράγματα που κάποτε θεωρούσα δεδομένα». Ο Τέρι Μέιντεν εργαζόταν ως βοηθός σκηνοθέτη σε κάθε ταινία της κινηματογραφικής σειράς Τζέιμς Μποντ από το «For Your Eyes Only» το 1981.

Το ατύχημα στην ταινία «Spectre» συνέβη στις 17 Φεβρουαρίου 2015, όταν η δεύτερη μονάδα κινηματογραφούσε σκηνές δράσης ενός αεροπλάνου που πετούσε πάνω από μια κοιλάδα στις Άλπεις. Μια κάμερα τοποθετήθηκε σε ένα Range Rover, που βγήκε εκτός ελέγχου και έπεσε στον Μέιντεν.

Ο δικηγόρος του, Julian Chamberlayne δήλωσε: «Παρ' όλο που εξασφαλίσαμε την αναγνώριση ευθύνης σε πρώιμο στάδιο, είναι πλέον απαραίτητο να προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να διασφαλίσουμε ότι οι ασφαλιστές θα αποζημιώσουν πλήρως τον Τέρι για τους τραυματισμούς, που τερμάτισαν την επιτυχημένη και λαμπρή καριέρα του».






Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια