Σήμερα 20 Μαρτίου 2018, στην 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, παρουσία του Παν. Καμμένου , έγινε η Πολυεθνική άσκησης «Ηνίοχος 2018».

Σήμερα 20 Μαρτίου 2018, στην 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, παρουσία του Παν. Καμμένου , έγινε η Πολυεθνική άσκησης «Ηνίοχος 2018».






Στην προσβολή πολεμικών πλοίων στην περιοχή του Καστελόριζου, ασκήθηκαν  σήμερα τα μαχητικά της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2018» στην 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Παν. Καμμένου.
  
Χθες, τα μαχητικά της άσκησης «Ηνίοχος 2018» πέταξαν και πάλι στην περιοχή της Ρόδου και του Καστελόριζου και σε συνεργασία με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο έχει σε εξέλιξη, σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο, την άσκηση «Αστραπή».
Για τον σκοπό αυτό δεσμεύτηκαν περιοχές στρατηγικών περασμάτων, που ενόχλησαν σφόδρα την Άγκυρα.


Δεν είναι τυχαίο πως η Τουρκία έστειλε χθες στο Αιγαίο μόνο τρία αεροπλάνα και αυτά ήταν ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235, σε μια προσπάθεια να καταγράψουν το τι έκαναν οι Ελληνικές και οι συνασκούμενες δυνάμεις.


Ένα ακόμα ενδεικτικό στοιχείο της ενόχλησης της Άγκυρας για την άσκηση «Ηνίοχος», είναι τα δημοσιεύματα σε εφημερίδες όπως η Yeni Safak, που τη Δευτέρα με αναφορές σε αυτήν, η Ελλάδα περιγραφόταν ως υποχείριο χωρών όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, που λόγω των εξελίξεων στο Αφρίν, τη βάζουν να προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο.



Στην Ανδραβίδα που αποτελεί την κεντρική αεροπορική βάση της άσκησης, αποκαλούμενη και «Fightertown», η Αθήνα φιλοδοξεί και σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες των ξένων αντιπροσωπειών τα έχει καταφέρει σε σημαντικό βαθμό, να καταστήσει την «Ηνίοχος», την καλύτερη άσκηση στην Ευρώπη. Αντάξια της «Red Flag» των ΗΠΑ και της «Blue Flag» του Ισραήλ όπου ασκούνται οι καλύτεροι των καλύτερων.

Πάνω από 100 απογειώσεις σημειώνονται σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες στην Ανδραβίδα, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2018».

Στην Ανδραβίδα βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που ξενάγησε στους χώρους της άσκησης τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, που σημειωτέων είχε παρακολουθήσει και την περυσινή και η πρέσβειρα της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ.

Αμφότεροι οι πρεσβευτές εξήραν την σημασία της Ελλάδας για την σταθερότητα στην περιοχή.

Η άσκηση ολοκληρώνεται και τυπικά στις 23 Μαρτίου.




  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια