Οι πωλήσεις των smartphones, εδώ και αρκετά χρόνια παραμένουν στάσιμες!

Οι πωλήσεις των smartphones, εδώ και αρκετά χρόνια παραμένουν στάσιμες!





Στάσιμες μένουν εδώ και αρκετά χρόνια οι πωλήσεις smartphones, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που η Gartner δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε ετήσια πτώση από τότε που άρχισε να παρατηρεί και να συντάσσει μελέτες με τα νούμερα πωλήσεων κινητών από το 2004.
 Η εταιρεία αναλυτών αναφέρει ότι οι συνολικές πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως ανήλθαν σε περίπου 408 εκατομμύρια μονάδες το 4ο τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας μείωση 5,6% σε ετήσια βάση.

Ενώ η Samsung παρέμεινε στην κορυφή της λίστας με 74 εκατ. πωλήσεις, την ίδια στιγμή αποδεικνύεται πως σημειώθηκε πτώση 3,6% σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2016 και η Apple από πλευράς της είδε τις πωλήσεις του iPhone να πέφτουν κατά 5% δηλαδή από τα 77 εκατ. στα 73 εκατ. Από τις πέντε πρώτες κορυφαίες εταιρείες, μόνο οι Κινέζοι γίγαντες της mobile τεχνολογίας, η Huawei (7,6%) και η Xiaomi (79%) σημείωσαν ετήσιες αυξήσεις.


Η Gartner κατηγορεί πως υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την μείωση: Πρώτον, είναι η έλλειψη φθηνών επιλογών και δεύτερον, οι χρήστες συμβιώνουν για πολύ καιρό με τις συσκευές τους, προτιμούν να αγοράσουν ακριβά και ποιοτικά μοντέλα με απώτερη επιθυμία να τα κρατήσουν για πολύ-πολύ καιρό, δεν αλλάζουν τόσο τακτικά συσκευές όπως παλαιότερα.

Μια άλλη άποψη που εξέφρασε η Gartner είναι πως τα νέα Samsung Galaxy S9/S9+ που θα τα δούμε επίσημα σε λίγες ώρες, θα βελτιώσουν κάπως τα πράγματα για την εταιρεία. “Παρά το γεγονός ότι οι σημαντικοί όγκοι πωλήσεων της Samsung φτάνουν στα μοντέλα μεσαίων τιμών και στα entry-level, τα οποία αντιμετωπίζουν πλέον τον έντονο ανταγωνισμό και μειώνουν τη συμβολή τους, τα κέρδη τους και η μέση τιμή πώλησης ενδέχεται να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, εάν τα επόμενα κορυφαία smartphones έχουν επιτυχία”, δήλωσε η Gartner.

Επίσης, γνωρίζουμε πως τελευταία υπάρχει πολύ χαμηλή ζήτηση για το iPhone X και η Apple έχει περιορίσει την παραγωγή του, όμως η Gartner λέει ότι οι πωλήσεις αυτού του μοντέλου iPhone X θα σημειώσουν και πάλι μια έκρηξη αυτό το τρίμηνο.

Τέλος, οι συγκεντρωτικοί πίνακες δείχνουν πως οι συνολικές πωλήσεις τηλεφώνων για ολόκληρο το 2017 ξεπέρασαν τις 1,5 δισεκατομμύρια μονάδες (αύξηση 2,7% σε σχέση με το 2016). Το Android εν τω μεταξύ ενίσχυσε τη θέση του ως το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα, με το μερίδιο αγοράς του να αυξάνεται το 1,1% στο 85,9%.



techingreek.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια