Διαβάστε για την μαγεία της Θετικής Μεταδοτικότητας!

Διαβάστε για την μαγεία της Θετικής Μεταδοτικότητας!


 
Τι είναι Θετική Μεταδοτικότητα;

Θετική Μεταδοτικότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο θετικός τρόπος σκέψης και δράσης, καθώς και η θετική νοοτροπία και στάση ζωής, μεταδίδεται από τον έναν άνθρωπο στον άλλο.

Είμαστε όλοι, ο ένας για τον άλλο, καθρέφτες του εαυτού μας. Χαμογελώ εγώ και την ίδια στιγμή χαμογελάς κι εσύ που με βλέπεις. Το παιδί τρέχει στην αυλή γελώντας και συμπαρασύρει μαζί του και άλλα παιδιά. Σε κάποιο δείπνο σηκώνει το ποτήρι του ο οικοδεσπότης για να κάνει πρόποση και ταυτόχρονα όλοι οι παρευρισκόμενοι σηκώνουν τα ποτήρια τους ψηλά. Αυτά είναι μόνο τρία απλά, μη λεκτικά παραδείγματα που δείχνουν πως ό,τι κάνουμε έχει άμεση επίδραση στους γύρω μας.

Αναλογίσου πόσο επηρεάζεις τους γύρω σου χωρίς να έχεις επίγνωση ότι το κάνεις και σκέψου πώς θα ήταν να μπορείς να επηρεάσεις θετικά όποιον σε περιβάλλει, να μεταδίδεις όλη την αγάπη και την αισιοδοξία που έχεις μέσα σου στους πάντες γύρω σου. Μπορείς! Και τώρα το γνωρίζεις.

Αν παρομοιάσουμε τον εαυτό σου με μια δεξαμενή ενέργειας, η οποία συνεχώς προσφέρει στους άλλους, επειδή μπορεί και θέλει να το κάνει, και εξακολουθεί να θέλει να συνεχίσει να δίνει στους άλλους, χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε πως είναι σημαντικό να γεμίζει και αυτή η «δεξαμενή». Πρέπει να υπάρχει ροή ενέργειας για να μη στερέψει ποτέ η «δεξαμενή» σου. Έχεις υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου να τον φροντίσεις, να τον αγαπάς και να του δίνεις χρόνο και χώρο να κάνει τα πράγματα που τον γεμίζουν.

Αγάπα τον εαυτό σου ολοκληρωτικά και πρόσφερέ του όλα όσα θέλεις να προσφέρεις στους άλλους. Όσο πιο ολοκληρωμένος αισθάνεσαι, τόσο πιο ευτυχισμένος είσαι και ως συνέπεια αυτής της ολοκλήρωσης είναι να προσφέρεις ακούσια όλα τα καλά που νιώθεις μέσα σου και στους άλλους ανθρώπους. Πήγαινε βόλτα στη φύση, κάνε διαλογισμό, κάνε γιόγκα, γυμνάσου, μαζευτείτε με φίλους και κάντε πλάκα, διασκέδασε, ζήσε. Φρόντισε να εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα τουλάχιστον μια ασχολία που να σε ευχαριστεί για να μπορείς να ανατροφοδοτείσαι και να συνεχίζεις.

Όσο πιο γεμάτος και πλήρης νιώθεις τόσο πιο όμορφα αισθάνεσαι. Και αυτό φαίνεται σε κάθε σκέψη που περνά από το μυαλό σου, σε κάθε πράξη που κάνεις, σε κάθε κουβέντα που λες.

Νιώθε όμορφα όταν προσφέρεις στους άλλους εθελοντικά και χωρίς προσδοκία για αντάλλαγμα. Οτιδήποτε μπορείς να προσφέρεις και θέλεις να διαθέσεις σε κάποιον, είτε αυτό ορίζεται ως ο χρόνος, το χρήμα, τα υλικά αγαθά, η αγάπη ή η ενέργειά σου, για κάποιους είναι πολύτιμα. Μια υγιής πράξη προσφοράς θα σε κάνει να νιώθεις γεμάτος και ολοκληρωμένος μέσα σου. Δίνεις και λαμβάνεις, αυτή είναι η μαγεία της Θετικής Μεταδοτικότητας.

Η θετικότητα δεν είναι δρόμος μοναχικός. Η θετικότητα θέλει παρέα! Απτό παράδειγμα είναι όλοι οι θετικοί άνθρωποι που θέλουν να βρίσκονται με κόσμο αρκετές ώρες της μέρας και θέλουν να προσφέρουν ό,τι μπορούν και στο βαθμό που τους είναι δυνατό κάθε φορά. Την αγάπη και τη γαλήνη, την ελπίδα και τη χαρά που νιώθουν μέσα τους, θέλουν να τη βλέπουν να ανθίζει και στους άλλους ανθρώπους. Θέλουν να βλέπουν τους δίπλα τους να είναι χαρούμενοι και χαίρονται με τις χαρές τους.

Όμως, ακόμη κι αν οι άλλοι έχουν δυσκολίες ή βρίσκονται σε δυσμενή θέση, οι θετικοί άνθρωποι στέκονται δίπλα τους με αισιοδοξία βοηθώντας τους να σταθούν ξανά στα πόδια τους και συμβάλλουν στην κατανόησή τους για το βαθύτερο νόημα της ζωής.

Ο θετικός τρόπος σκέψης και δράσης σου, η ανάπτυξη και η δημιουργία της θετικής σου νοοτροπίας και στάσης για τη ζωή μεταδίδεται όμορφα και αβίαστα στον καθένα που έρχεται σε επαφή μαζί σου. Ολοένα και πιο όμορφες καταστάσεις αρχίζουν να ξεδιπλώνονται και να συμβαίνουν στη ζωή σου. Νιώθε όμορφα και ευχάριστα αφήνοντας το στίγμα της αγάπης και της αρμονίας σε κάθε σου κίνηση και δες τα αποτελέσματα να σε εκπλήσσουν ευχάριστα.

Ζήσε την κάθε σου στιγμή με αγάπη και ευτυχία, δράση και δημιουργία, έμπνευση και δημιουργικότητα και φυσικά, Θετική Μεταδοτικότητα!

«Θετική Μεταδοτικότητα» Άντρη Χαϊράλλα εκδόσεις iwrite.gr







Πηγή: enallaktikidrasi.com



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια