Πώς να φτιάξετε σπιτικό Κέικ με μήλα , που θα τους ξετρελάνετε όλους στην οικογένειά σας;

Πώς να φτιάξετε σπιτικό Κέικ με μήλα , που θα τους ξετρελάνετε όλους στην οικογένειά σας;






Απλό, εύκολο και πεντανόστιμο, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα κέικ του χειμώνα.

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές, αυτή εδώ όμως, η γερμανική, είναι η πιο εντυπωσιακή.

Θυμίζει μηλόπιτα καθώς τα μήλα είναι κομμένα πρώτα στη μέση και μετά χαραγμένα βαθιά έτσι ώστε οι φέτες να μένουν ενωμένες στη βάση.



Και μια λεπτομέρεια:  Έχω αντικαταστήσει το βούτυρο με ελαιόλαδο, πράγμα που κάνει το κέικ πιο τρυφερό και πιο υγρό.




 Η Φωτό είναι της  Κικής Τριανταφύλλη



 Τα υλικά  που θα χρειαστούμε

Για 6-8 κομμάτια:

    3 μεγάλα αβγά
    200 γρ. ζάχαρη
    120 ml ελαιόλαδο
    1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
    350 γρ. αλεύρι
    1 κ.τ.σ. μπέικιν
    1 κ.τ.σ. μαγειρική σόδα
    1/4 κ.τ.γλ. αλάτι
    2-3 κ.τ.σ. καρύδι τριμμένο
    80 γρ. σταφίδα
    1 σφηνάκι απόσταγμα (τσίπουρο ή άλλο αλκοολούχο)
    2 μήλα
    1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
    1 κ.τ.σ. κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Ξεπλένω και μουλιάζω τις σταφίδες στο απόσταγμα. Καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω στη μέση και τα χαράζω έτσι ώστε τα κομμάτια να μένουν ενωμένα στη βάση τους. Τα βάζω σε ένα μπολ, τα ραντίζω με το χυμό του λεμονιού και πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα.

Χωρίζω τα αβγά. Κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέτω το αλάτι, το μπέικιν και το ξύσμα. Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη. Τα ενώνω και συνεχίζοντας να χτυπάω προσθέτω λίγο-λίγο το λάδι.







 Η Φωτό είναι της  Κικής Τριανταφύλλη



Προσθέτω τον χυμό του λεμονιού στον οποίο έχω διαλύσει τη σόδα και το αλεύρι και ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Ρίχνω τέλος την καρυδόψιχα και τις σταφίδες μαζί με το απόσταγμα.

Αδειάζω τον χυλό σε φόρμα σκεπασμένη με λαδόχαρτο, τοποθετώ τα μήλα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήνω 55-60 λεπτά.






 Η Φωτό είναι της  Κικής Τριανταφύλλη




Βγάζω το κέικ από τον φούρνο, το αφήνω να σταθεί για λίγο και στη συνέχεια το βγάζω από τη φόρμα, αφαιρώ το λαδόχαρτο και το αφήνω να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.



Πηγή: bostanistas.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Η αρχική φωτό εντωμεταξυ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε όλες τις συνταγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή