Μια εύκολη, αφράτη, νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση για να μην ξοδεύεστε στους φούρνους!!!

Μια εύκολη, αφράτη, νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση για να μην ξοδεύεστε στους φούρνους!!!





Πώς να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τη λαχταριστή Ζαμπονοτυρόπιτα ;



 Τι υλικά που θα χρειαστούμε:

1 πακέτο σφολιάτα (περιέχει 2 φύλλα)
2 νεροπότηρα γάλα
1/2 νεροπότηρο σιμιγδάλι ψιλό
Τριμμένα τυριά της αρεσκείας (γκούντα,κεφαλοτύρι,παρμεζάνα)
Ζαμπόν της αρεσκείας
Πιπεριές κομμένες σε ραβδάκια (προαιρετικά)
Σουσάμι (προαιρετικά)
Λίγο λάδι για το ταψί
Πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να γίνει κρέμα. Ρίχνουμε τα τυριά, το ζαμπόν και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε.

Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι ή πυρέξ και απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την απλώνουμε.




Παίρνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας το απλώνουμε από πάνω και πιέζουμε τις άκρες του κάτω και του άνω φύλλου να κολλήσουν.



Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες.







Βρέχουμε τα χέρια μας και ραντίζουμε την σφολιάτα. Στη συνέχεια χαράζουμε σε κομμάτια.




Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Bon Appétit !!!






Πηγή: e-simboules.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια