Ντρέπεσαι να ρωτήσεις για τα αέρια εντέρου; Ελάτε να διαβάσουμε για όλα όσα έχετε απορίες…

Ντρέπεσαι να ρωτήσεις για τα αέρια εντέρου; Ελάτε να διαβάσουμε για όλα όσα έχετε απορίες…






Ντρέπεσαι να ρωτήσεις για τα αέρια;
Η πραγματικότητα  όμως είναι η ακόλουθη: Όλοι οι άνθρωποι έχουν αέρια. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο δεν χρειάζεται να έχεις τύψεις και ενοχές, όταν νιώθεις ότι κάτι μέσα σου θέλει να κάνει αισθητή τη... μυρωδάτη παρουσία του.

Επειδή, λοιπόν, πρόκειται για μια απόλυτη φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, ενημερώσου και πάρε τις απαντήσεις σε όλες τις σχετικές απορίες που μπορεί να έχεις.

Τι είναι τα αέρια;

Οι ειδικοί έχουν έναν πολύ απλό τρόπο για να εξηγήσουν και να περιγράψουν την παραγωγή αερίων από τον οργανισμό, χαρακτηρίζοντάς την ως «το σύστημα εξαερισμού» του σώματός σου. Πιο συγκεκριμένα, τα αέρια είναι τα «υπολείμματα» της πέψης σου με μορφή βακτηρίων και κυρίως υδατανθράκων. Εκτός από τις ίνες των τροφών που αποβάλλεις με τη μορφή των περιττωμάτων, έχεις και αέρια τα όποια αποβάλλονται από τον πρωκτό.

Γιατί μυρίζουν;


Η μυρωδιά των αερίων σου οφείλεται βασικά στις τροφές που καταναλώνεις. Όσο πιο «βαριές» είναι οι τροφές που τρως, τόσο πιο έντονα μυρίζουν τα αέριά σου. Για παράδειγμα, εάν έχεις καταναλώσει τροφές πλούσιες σε θείο, όπως σπαράγγια, είναι πολύ πιθανό τα άεριά σου να μυρίζουν σαν κλούβιο αυγό.
Σε περίπτωση δυσκοιλιότητας, τα αέρια σου θα μυρίζουν ακόμα πιο έντονα, λόγω του συσσωρευμένου... περιεχομένου σου.

Πώς θα ελαττώσω τη μυρωδιά τους;

Γενικά, οι ειδικοί συστήνουν να πηγαίνεις τακτικά τουαλέτα και κυρίως να μην «κρατάς» τα αέρια σου. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση προκύπτει θέμα κανόνων συμπεριφοράς και «savoir vivre».

 Γιατί έχω περισσότερα το πρωί;

Ειδικά εάν το πρηγούμενο βράδυ έχεις καταναλώσει αλκοόλ ή άλλο ποτό που περιέχει ανθρακικό, τότε είναι σίγουρο ότι μόλις ξυπνήσεις θα έχεις πολλά περισσότερα αέρια απ’ ό, τι συνήθως. Για να το αποφύγεις, εφόσν βγεις, καλό θα είναι να πιείς αρκετό νερό και να αποφύγεις οτιδήποτε θα σε «φουσκώσει».

 Γιατί «καίνε» τα αέριά μου;


Εάν νιώθεις ότι τα αέριά σου «καίνε», δύο είναι οι βασικοί λόγοι: Είτε έχεις διάρροια και το έντερό σου είναι ερεθισμένο είτε έχεις καταναλώσει πικάντικες τροφές.

Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια