Αν έχετε αϋπνίες αλλάξτε απλά τις διατροφικές σας συνήθειες…

Αν έχετε αϋπνίες αλλάξτε απλά τις διατροφικές σας συνήθειες…





Είστε από τα άτομα, που υποφέρετε από αϋπνία;
Πέρα από το άγχος και την ανησυχία, που πρέπει να δώσετε οριστικό διαζύγιο και να ανοίξετε την πόρτα στην γαλήνη, για να σας αγκαλιάσει γλυκά ο Μορφέας, πρέπει να αλλάξετε και τις διατροφικές σας συνήθειες…
Υπάρχουν ορισμένες τροφές  που νικάνε την αϋπνία, άμεσα και αποτελεσματικά και αυτές είναι οι παρακάτω:

Αμύγδαλα

Μία χούφτα αμύγδαλα είναι αρκετή για να κοιμηθούμε σχεδόν αμέσως, καθώς το μαγνήσιο που περιέχουν βοηθά στη χαλάρωση των μυών και της λειτουργίας των νεύρων.

Μέλι

Ένα κουταλάκι μέλι πριν τον ύπνο, αρκεί για να έρθει γλυκά ο ύπνος. Κι αυτό, διότι η γλυκόζη που περιέχει δίνει εντολή στον εγκέφαλο να καταστείλει την ορεξίνη, την ουσία που προκαλεί εγρήγορση κι ένταση.

Αφεψήματα από βότανα

Μπορείτε, επίσης, να πιείτε αφεψήματα από βότανα, όπως το χαμομήλι, ο λυκίσκος, η λεβάντα κ.α.
Μαύρη σοκολάτα

Για τους γλυκατζήδες άυπνους, η ιδανική επιλογή, είναι η μαύρη σοκολάτα! Ναι, καλά διαβάσατε. Σε αντίθεση με τη σοκολάτα γάλακτος και τα γλυκά γενικότερα, που προκαλούν διέγερση, η μαύρη σοκολάτα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Χαλαρώνει το σώμα και τον εγκέφαλο

Κεράσια

Τα λατρεμένα κεράσια, κάνουν καλή δουλειά και στο θέμα του ύπνου. Αν φάτε λίγα πριν πάτε στο κρεβάτι, ο ύπνος θα έρθει αμέσως. Κι αυτό διότι, η μελατονίνη, που περιέχουν βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου, σημειώνει το mothersblog.gr.

Μπανάνες

Και οι μπανάνες ενδείκνυνται για τις αυπνίες, αφού το μαγνήσιο και το κάλιο που περιέχουν, λειτουργούν ως χαλαρωτικά των μυών και των νεύρων.

  Μετά από όλα αυτά που αναφέρθηκαν σας ευχόμαστε:
Όνειρα γλυκά!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια