Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς ρίγανη ποιος όμως γνωρίζει τις σπάνιες αντικαρκινικές , αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της; Ελάτε να τα μάθουμε εδώ!

Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς ρίγανη ποιος όμως γνωρίζει τις σπάνιες αντικαρκινικές , αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της; Ελάτε να τα μάθουμε εδώ!





 Είναι αλήθεια, πως δεν υπάρχει σπίτι χωρίς ρίγανη ,
ποιος όμως γνωρίζει  τα Τέσσερα  Α της Ρίγανης;
Τις σπάνιες αντικαρκινικές , αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις  και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες της;
Ας τα δούμε αναλυτικά:

Διατροφικές Αξίες
Η ρίγανη περιέχει βιταμίνες A, C, E, και Κ, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο, φυτικές ίνες, νιασίνη, ζεαξανθίνη, καροτενοειδή λουτεΐνη και κρυπτοξανθίνη. Είναι ευεργετική για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξισορρόπησης των ορμονών.
Και η αποξηραμένη ρίγανη, περιέχει πολυάριθμες ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των: πτητικό αιθέριο έλαιο, βορνεόλη, ροσμαρινικό οξύ και τριτερπενοειδή.
Ρίγανη στο μαγείρεμα: Μειώνει την οξείδωση κατά 71%
Η ρίγανη είναι εξαιρετικά ευέλικτο βότανο και χάρη στην αρωματική της γεύση ταιριάζει καλά με πολλά τρόφιμα όπως, τα λαχανικά, τα αυγά και σάλτσες για σαλάτες. Συνιστάται να την προσθέσετε στο κρέας πριν το μαγείρεμα, καθώς μπορεί να μειώσει τις τοξικές ενώσεις που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.
Σύμφωνα με μια μελέτη, προσθέτοντας ένα μείγμα από πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπαχαρικά στο κρέας πριν το μαγείρεμα, μειώνετε την οξείδωση στο φαγητό σας κατά 71%.
Ρίγανη και ιατρικές παροχές
Η ρίγανη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για να καρπωθούν τα οφέλη της. Τα φύλλα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα ή αποξηραμένα και μπορεί να ληφθεί επίσης με δισκία ή σε μορφή ελαίου.
Βράστε τη και πάρτε το ζωμό της. Αυτό το τσάι είναι ένα από τους πιο κοινούς τρόπους που η ρίγανη χρησιμοποιείται για ιατρικές παροχές. Χρειάζεται περίπου 5-10 γραμμάρια ή 1-2 κουταλάκια του γλυκού για το τσάι σας. Συνιστάται έως και τρία φλιτζάνια του τσαγιού την ημέρα.
Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε τοπικά για τη θεραπεία μυκητιάσεων ή να την πάρετε σε μορφή ελαίου ή σε κάψουλες. Οι κάψουλες ρίγανης διασπώνται στο στομάχι και στα έντερα.
Ρίγανη και αντικαρκινικές ιδιότητες
Η ρίγανη είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά. Ένα κουταλάκι του γλυκού έχει την ίδια ισχύ με δύο φλιτζάνια κόκκινα σταφύλια από την άποψη της αντιοξειδωτικής δράσης τους.
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Ομοσπονδία των Αμερικανικών Εταιρειών για την Πειραματική Βιολογία, βρέθηκε στη ρίγανη η ουσία καρβακρόλη, που είναι ένας ισχυρός αντικαρκινικός παράγοντας, ιδιαίτερα στην περίπτωση του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του μαστού.

Οφέλη για την υγεία:
Πονοκέφαλοι
Καρδιακές παθήσεις
Καούρα
Αλλεργίες
Άσθμα
Αρθρίτιδα
Πεπτική διαταραχή
Μυϊκός πόνος
Ακμή
Πιτυρίδα
Βρογχίτιδα
Πονόδοντος
Φούσκωμα
Εντερικά παράσιτα
Ωταλγία
Κούραση
Απώθηση εντόμων
Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
Εμμηνορροϊκές κράμπες
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ρίγανη για να πάρετε τα μέγιστα οφέλη της;
Η τακτική κατανάλωση της ρίγανης σε τσάι βοηθά στην επούλωση του βήχα και στο κρυολόγημα, στις λοιμώξεις, στο χρόνιο άσθμα, στη βρογχίτιδα, στους ρευματισμούς, στην ιγμορίτιδα και σε πολλά άλλα.
 
Συστατικά:
2-3 φλιτζάνια νερό
4-6 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
Μια φέτα λεμόνι
Μέλι για γεύση, αν το επιθυμείτε
Οδηγίες:
Βάλτε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσει και όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από την φωτιά.
Προσθέστε τα φύλλα ρίγανης και αφήστε το για λίγα λεπτά.
Σουρώστε τα φύλλα και προσθέστε το λεμόνι και το μέλι.
Πιείτε το ζεστό κατά τη διάρκεια της ημέρας για βέλτιστα αποτελέσματα.
Προσθέστε ρίγανη στη μαγειρική σας
Η ρίγανη είναι πολύ ευέλικτο βότανο και πάει σε πολλά πιάτα, κυρίως πιάτα με βάση την τομάτα, όπως πίτσα και σπαγγέτι μπολονέζ.
Συμβουλές για τη χρήση της ρίγανης στη μαγειρική:
Προσθέστε τα φύλλα ρίγανης στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος, έτσι ώστε να μην χάσει τη γεύση της.
Χρησιμοποιήστε λίγη ποσότητα ρίγανης, γιατί η υπερβολική ποσότητα θα πικρίσει το φαγητό σας.
Τρίψτε τα αποξηραμένα φύλλα ρίγανης στην παλάμη σας πριν από το μαγείρεμα, για να απελευθερώσει τα αιθέρια έλαια.
Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη για κάθε μια κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης.
Χρησιμοποιήστε το έλαιο ρίγανης ως φυσικό αντιβιοτικό
Το λάδι ρίγανης είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά, ικανό για την καταπολέμηση πολλών λοιμώξεων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με το θέμα της υγείας σας:
Εισπνεύστε το για τη θεραπεία των λοιμώξεων και του κρυολογήματος.
Βάλτε το κάτω από τη γλώσσα σας για να βοηθήσει στη θεραπεία λοιμώξεων και στα μικρόβια.
Βάλτε το τοπικά στα πόδια ή στους μύκητες των νυχιών των αθλητών.




πηγή: newsitamea

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια