Στην εποχή της κρίσης- ξεχωρίζουν με πρωτιές τα Ελληνόπουλα! Διαβάστε για τον Έλληνα φοιτητή Βαλεντίνο Τζέκα, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας του τμήματος Πληροφορικής !!!!

Στην εποχή της κρίσης- ξεχωρίζουν με πρωτιές τα Ελληνόπουλα! Διαβάστε για τον Έλληνα φοιτητή Βαλεντίνο Τζέκα, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας του τμήματος Πληροφορικής !!!!


                


 Είναι αλήθεια ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες,
 και είμαστε περήφανοι, σαν ελληνικός λαός ,
που ξεχωρίζουν με πρωτιές τα ελληνόπουλα!


Ξεχώρισε η παρουσίαση του Έλληνα φοιτητή του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Βαλεντίνου Τζέκα, ο οποίος παρουσίασε τo δικό του "όπλο" στον πόλεμο κατά των ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο, το πρόγραμμα FightHoax, σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, με τη συμμετοχή τόσο πολιτικών, όσο και ειδικών.
Πρόκειται για έναν αλγόριθμο που υπόσχεται ότι "κρίνει" με ακρίβεια 89% αν αυτό που διαβάζουμε στο διαδίκτυο είναι αλήθεια ή ψευδής είδηση (hoax). H συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο επικεντρώθηκε στον τρόπο που μπορεί η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, με αφορμή και την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, που οδήγησε στην ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.
Όπως δήλωσε ο 20χρονος φοιτητής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρουσίασε στο Ευρωκοινοβούλιο τη δεύτερη έκδοση του FightHoax, που θα είναι διαθέσιμη σε μια εβδομάδα και γνώρισε θετική υποδοχ
«Όλοι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα των ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο με τεχνικό τρόπο, εμείς προσπαθούμε με μια πιο ανθρώπινη οπτική γωνία, ενισχύοντας την κριτική σκέψη του χρήστη, ταυτόχρονα» υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη έκδοση του FightHoax, που έρχεται ενάμιση χρόνο μετά την παρουσίαση του προγράμματος, τόνισε ότι "εάν η πρώτη έκδοση ήταν κατσαβίδι, η δεύτερη είναι ελβετικός σουγιάς". 
Η ομάδα του FightHoax είναι πιο δυνατή, καθώς απαρτίζεται πλέον, από άλλα δύο άτομα, εκτός του ιδρυτή Βαλεντίνου Τζέκα. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ιδρυθεί και επίσημα η εταιρεία.


Tι μπορεί να κάνει το FighHoax 2.0
Mεταξύ άλλων, το FightHoax "κρίνει", αν το άρθρο είναι άρθρο γνώμης, αν περιέχει τίτλο για να σε οδηγήσει να κάνεις κλικ (clickbait), εάν η γλώσσα είναι προπαγανδιστική που έχει σκοπό να σε επηρεάσει ή ποιοτικά φτωχή.
Ακόμη, έχει τη δυνατότητα να αναλύσει το παρελθόν του συγγραφέα, δίνοντας πληροφορίες για τους ιστότοπους όπου έχει δημοσιεύσει, ενώ παραθέτει άρθρα από διαφορετικές πηγές και πολιτικές απόψεις για ίδιο θέμα για να μπορέσει ο αναγνώστης να σχηματίσει σφαιρική άποψη.
Τέλος, αναλύει το ιστορικό της πηγής, ποιος την έχει ιδρύσει, πόσα άτομα απασχολεί, αν έχει κάποια βραβεία και παρουσιάζει διάφορα γραφήματα ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να εξερευνήσει το θέμα και πιο οπτικά.







 Πηγή: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια