Θέλετε να αδυνατίσετε;- Τι πρέπει να αποφεύγετε τις βραδινές ώρες για να κάνετε το θέλω σας πραγματικότητα...

Θέλετε να αδυνατίσετε;- Τι πρέπει να αποφεύγετε τις βραδινές ώρες για να κάνετε το θέλω σας πραγματικότητα...






                               Θέλετε να αδυνατίσετε και δεν μπορείτε;
Είναι ζήτημα καλής θέλησης και αποφάσεων…
Ξεκινήστε από την Διατροφή!


ΔΙΑΤΡΟΦΗ:
Σημαντικό –αν όχι τον σημαντικότερο– ρόλο στην έκβαση των προσπαθειών για απώλεια των περιττών κιλών παίζει η επιλογή του βραδινού, αφού ό,τι τρώμε νωρίτερα μέσα στην ημέρα έχουμε την ευκαιρία να το «κάψουμε» κάνοντας τις καθημερινές μας δραστηριότητες ή γυμναστική.

Σίγουρα ξέρετε ότι το βραδινό γεύμα ή σνακ που θα επιλέξετε στο πλαίσιο μιας δίαιτας πρέπει να είναι οπωσδήποτε ελαφρύ και με λίγες θερμίδες, μερικές επιλογές όμως είναι άκρως απαγορευτικές αν πραγματικά θέλετε να πετύχετε τον στόχο σας.

Ορισμένες τροφές σάς χαλάνε τον ύπνο κι έτσι σας «προδιαθέτουν» να φάτε περισσότερο την επόμενη μέρα ή επηρεάζουν τη λειτουργία των ορμονών που ελέγχουν την καύση των θερμίδων.

Επειδή η πλήρης αποχή από το φαγητό δεν είναι επιλογή, δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε για να καταφέρετε να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε.

1. Σοκολάτα
Και όταν λέμε σοκολάτα εννοούμε ακόμη και την υγιεινή μαύρη σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.
Από τη μία, η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη της σοκολάτας έχουν διεγερτική δράση και επομένως διαταράσσουν τον ύπνο, ενώ από την άλλη η ζάχαρη προκαλεί αύξηση τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, προωθώντας την αποθήκευση λίπους στο σώμα.

2. Λάδι καρύδας & κατσικίσιο τυρί
Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως το λάδι καρύδας και το κατσικίσιο τυρί, είναι χορταστικές και επομένως κρατούν μακριά την πείνα για πολλές ώρες, δεν είναι όμως κατάλληλες λίγο πριν τον ύπνο.
Ο λόγος είναι ότι τα λιπαρά –και ιδιαίτερα τα κορεσμένα– είναι δύσπεπτα και κάνουν τη βαλβίδα που ενώνει το κατώτερο μέρος του οισοφάγου με το στομάχι να χαλαρώνει.
Έτσι, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν κρίση δυσπεψίας και καούρα που θα σας χαλάσει τον ύπνο.

3. Καυτερά φαγητά
Περίπου όπως τα λιπαρά φαγητά, έτσι και τα καυτερά, όταν καταναλώνονται περίπου μία ώρα πριν τον ύπνο, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν καούρα.

4. Κρασί
Το κόκκινο κρασί έχει οφέλη για την καρδιά χάρη στην αντιοξειδωτική ρεσβερατρόλη που περιέχει, όμως το αλκοόλ μάς εμποδίζει να περάσουμε στα βαθύτερα και πιο αποκαταστατικά στάδια του ύπνου. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγεται τις βραδινές ώρες.

5. Αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα
Είναι σίγουρα δύσκολο να αντισταθείτε σε ένα μπράουνι το βράδυ, αν όμως βρίσκεστε σε φάση δίαιτας, κρατήστε ένα τέτοιο θερμιδοφόρο γλύκισμα για κάποια άλλη ώρα της ημέρας, όταν θα έχετε ακόμα περιθώριο να το «κάψετε». Η ζάχαρη αποτελεί πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και αν αυτή η ενέργεια δεν διοχετευτεί σε κάποια δραστηριότητα –κάτι που συνήθως δεν προβλέπεται
τις βραδινές ώρες– τότε αποθηκεύεται στο σώμα με τη μορφή λίπους,
 όπως γράφει το
onmed.gr.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια