Χρόνια πολλά σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2017, από το Λογοτεχνικό περιβόλι, σε όλες όσες γιορτάζετε και είστε τόσα πολλά ονόματα...

Χρόνια πολλά σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2017, από το Λογοτεχνικό περιβόλι, σε όλες όσες γιορτάζετε και είστε τόσα πολλά ονόματα...


Σήμερα 1η του Σεπτεμβρίου έχουν την τιμητική τους οι:

Αδαμαντίνη, Αδαμάντιος, Αδαμαντία, Διαμαντής, Διαμάντω, Αθηνά, Ακριβή, Ακριβός, Αντιγόνη, Αντίγονος, Αρηβοία, Ασπασία, Ασπάσιος, Αφροδίτη, Διώνη, Δωδώνη, Ελπινίκη, Ερασμία, Εράσμιος, Ερατώ, Ερμηνεία, Ευτέρπιος, Ευτέρπη, Θαλής, Θάλεια, Θεανώ, Θεονόη, Θεονύμφη, Καλλιρρόη, Καλλίστη, Κλειώ, Κλεονίκη, Κλεόπατρος, Κλεοπάτρα, Κοραλία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα, Μαριάνθη, Μελπομένη, Μόσχος, Μόσχω, Ουράνιος, Ουρανία, Πανδώρα, Παρθένα, Παρθενόπη, Πηνελόπη, Πολύμνιος, Πολύμνια, Πολυνίκη, Σαπφώ, Συμεών, Συμεωνία, Τερψιχόρη, Τρωάς, Χάιδος, Χάιδω, Χαϊδεμένη, Χαρικλής, Χαρίκλεια.

 Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα και ιδιαίτερα  στην Αθηνά  στην κόρη μου,
της εύχομαι μέσα από την καρδιά μου , χρόνια ολάνθιστα, μοσχομύριστα, γεμάτα Υγεία, Αγάπη, Πληρότητα, Ευτυχία, Σοφία, Σύνεση, Διάκριση , Αφθονία , Δημιουργικότητα, Πνευματικότητα,  και  Ευημερία.

 Σε όλες εσάς που γιορτάζετε σήμερα, σαν δώρο γιορτής οι παρακάτω ευχές :
 Τι σημαίνει το όνομα Αθηνά / Νανά;
Αθηνά, είσαι μία δυναμική γυναίκα, που στο πέρασμά της αφήνει μεγάλες εντυπώσεις, εξάλλου το όνομά σου έχει μεγάλη Ιστορία και σου μεταδίδει πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, η Αθηνά ήταν η Θεά της σοφίας, της στρατηγικής αλλά και του πολέμου. Γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία, και αργότερα διεκδίκησε μαζί με τον θεό Ποσειδώνα, από τον βράχο της Ακρόπολης την ίδια πόλη. Έπρεπε να προσφέρουν και οι δύο ένα πολύτιμο δώρο στους πολίτες , έτσι ο θεός Ποσειδώνας χτύπησε μία πλευρά του λόφου με την τρίαινά του και χάρισε ένα πηγάδι με θαλασσινό νερό, ενώ η Αθηνά πρόσφερε ένα δέντρο ελιάς, που φάνηκε πολύτιμο γιατί παρείχε τροφή, λάδι αλλά και ξυλεία. Νικήτρια της μάχης ήταν η Αθηνά, για αυτό και η πόλη πήρε το όνομά της «Αθήνα» και ανακηρύχτηκε προστάτιδά της. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως το όνομά σου δεν είναι τυχαίο, αλλά σου χαρίζει δυναμισμό, πείσμα, αντοχή, θέληση αλλά και ζωηράδα! Σου αρέσει να προοδεύεις, να μαθαίνεις, να εξελίσσεσαι και είσαι αρκετά φιλόδοξη! Έχεις πολλά ενδιαφέροντα και είσαι αρκετά πολυάσχολη! Η καριέρα σου είναι μία από τις μεγάλες αγάπες της ζωής σου και δεν μπορείς να σκεφτείς την καθημερινότητά σου δίχως εργασία, γιατί θέλεις πάντα να νιώθεις ότι προσφέρεις. Αριθμολογικά το όνομά σου αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό 6 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία γυναίκα πρόσχαρη και κοινωνική, σου αρέσει να μοιράζεσαι και είσαι πολύ καλή συνεργάτιδα! Είσαι της άποψης ότι όλα τα προβλήματα στη ζωή μπορούν να λυθούν αρκεί να υπάρχει ενότητα. Δίνεις μεγάλη βαρύτητα στις σχέσεις σου, στις οποίες και αφοσιώνεσαι και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό! Το ελαττωματάκι σου είναι το πείσμα σου, αλλά και η προσκόλλησή σου στις πολύ μικρές λεπτομέρειες που σε κάνουν πολλές φορές να χάνεις την ουσία των πραγμάτων!

 Στείλτε στους αγαπημένους σας φίλους και φίλες που γιορτάζουν σήμερα μαντινάδες με όμορφες εικόνες, αφού πατήσετε επάνω στον σύνδεσμο:
http://logotexnikoperiboli.blogspot.gr/2015/12/blog-post_17.html





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια