Πώς πρέπει να ζητάμε στην προσευχή μας; απαντάει ο θεός στις προσευχές μας; Ακούστε το κήρυγμα της ημέρας από το Λογοτεχνικό περιβόλι σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017.

Πώς πρέπει να ζητάμε στην προσευχή μας; απαντάει ο θεός στις προσευχές μας; Ακούστε το κήρυγμα της ημέρας από το Λογοτεχνικό περιβόλι σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017.



 Είναι οι απορίες και τα ερωτήματα που έχουμε όλοι μας.
Απαντάει ο Θεός στις προσευχές μας;
Γιατί οι προσευχές μας δεν έχουν μερικές φορές απάντηση;
Μήπως ζητάμε με λάθος και αλαζονικό τρόπο;
Χρειάζεται δέος και ταπείνωση στη προσευχή μας και προπάντων εμπιστοσύνη στην Ύψιστη Αρχή.


Πρέπει να μάθουμε να συντρίβουμε την καρδιά μας απέναντι στο θεό και να μετανοούμε για τα σφάλματά μας και τις αμαρτίες μας.
Ακούστε το κήρυγμα και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι…


                       


"Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν"

Αν έχουμε πίστη, μπορούμε να μετακινήσουμε βουνά και τίποτε δεν είναι αδύνατο για μας αρκεί να το ζητήσουμε από το Θεό.
Αυτό το είπε ο ίδιος ο  Ιησούς Χριστός στους μαθητές Του:
"αμήν γάρ λέγω υμίν, εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τώ όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και μεταβήσεται και ουδέν αδυνατήσει υμίν." 
(Ματθ. 17, 20).
Καλά όλα αυτά, αλλά εξαρτάται κι από την πνευματική μας κατάσταση. Μπορεί οι Άγιοι να είναι σε θέση με την πίστη τους να μετακινήσουν βουνά, αλλά εμείς, που δεν έχουμε πίστη ούτε σαν ένα κόκκο σινάπεως, μάλλον δε θα καταφέρουμε να τα μετακινήσουμε. Μάλιστα ο Χριστός είπε την παραπάνω φράση επιτιμώντας τους μαθητές του, όταν εξ αιτίας την έλλειψης αρκετής πίστης, δεν κατάφεραν να βγάλουν τα δαιμόνια από ένα παιδί.
Αυτό δε σημαίνει, ότι δεν πρέπει να ζητάμε στην προσευχή μας. Ο Χριστός είπε: "7 Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν· ζητείτε, και ευρήσετε· κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν. 8 πάς γάρ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και τώ κρούοντι ανοιγήσεται." (Ματθ. 7, 7-8 ), αλλά εμείς ας μην έχουμε υψηλές προσδοκίες επειδή:
1. Δεν ξέρουμε τι ζητάμε. Πολλές φορές αυτό που ζητάμε δεν είναι για το καλό μας ή για το καλό αυτών που το ζητάμε. Χρειαζόμαστε πολλή διάκριση και εξάσκηση της αγάπης μας για να ξέρουμε, αν αυτό που ζητάμε είναι σωστό ή λάθος.
2. Δεν το ζητάμε με το σωστό τρόπο. Ο Χριστός είπε: 
"33 ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν τού Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν." (Ματθ. 6, 33). 
Πρώτα δοξάζουμε το Θεό και ζητούμε την Αγάπη Του κι ύστερα όλα τ' άλλα με ταπείνωση, λέγοντας "αν αυτό είναι το θέλημά Σου". Έπειτα ο Χριστός συνιστά στους μαθητές του, για να ενισχύσουν το αίτημά τους, να προετοιμάζονται "με νηστεία και προσευχή" (Ματθ. 17, 21).








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια