Ποιά προϊόντα πρέπει να αποφεύγουμε να τα βάζουμε στο ψυγείο μας και γιατί;

Ποιά προϊόντα πρέπει να αποφεύγουμε να τα βάζουμε στο ψυγείο μας και γιατί;





Όλοι μας γνωρίζουμε πως το ψυγείο είναι  η αποθήκη συντήρησης  των τροφίμων μας.
Όμως είναι κάποια προϊόντα που δεν πρέπει να τα βάζουμε εκεί.
Ας τα διαβάσουμε με προσοχή:
Ζεστό φαγητό: Από τα μεγαλύτερα “λάθη του ψυγείου”. Μια μεγάλη ποσότητα ζεστού φαγητού μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία τους ψυγείου σε επικίνδυνο και φιλικό για τα βακτηρίδια επίπεδο. Πριν το βάλουμε στο ψυγείο το κρυώνουμε σε κρύο μπεν μαρί.

Κρεμμύδια- σκόρδα:  Αν βάλεις τα κρεμμύδια στο ψυγείο θα μαλακώσουν πολύ και επίσης τα κρεμμύδια επηρεάζουν τη γεύση και το άρωμα όποιου άλλου τροφίμου βρίσκεται κοντά τους. Επίσης το ψυγείο θα αποκτήσει άσχημη μυρωδιά. Ούτε στα σκόρδα “αρέσει” ιδιαίτερα το ψυγείο για αυτό καλό θα ήταν να βρούμε κάποια άλλη γωνιά για αυτά.

Εσπεριδοειδή: Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια και lime, χάνουν τη γεύση τους, η φλούδα τους σκληραίνει και η σάρκα τους γίνεται σπογγώδης όταν συντηρούνται στο ψυγείο.

Μπανάνες: Οι μπανάνες ωριμάζουν και μαυρίζουν γρηγορότερα. Αν μας αρέσει να τις τρώμε παγωμένες, τις βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα πριν την κατανάλωσή τους.

Τομάτες: Οι τομάτες, χάνουν τη γεύση τους όταν ψυχθούν κάτω από τους 10oC γιατί μια βασική χημική ένωση που περιέχουν, διαλύεται.

Πατάτες: Οι πατάτες γίνονται δυσάρεστα γλυκές γιατί μέρος του αμύλου τους μετατρέπεται σε σάκχαρο.

Ψωμί: Το ψωμί στο ψυγείο στεγνώνει και ξεραίνεται αν δεν είναι στεγανά τυλιγμένο και τα σπόρια των μυκήτων αναπτύσσονται μέσα στις πλαστικές σακούλες. Καλύτερα να το βάζεις στην κατάψυξη.

Μέλι και Ελαιόλαδο: Και τα δύο δεν χρειάζονται για κανένα λόγο ψυγείο. Στερεοποιούνται και αυτό δεν είναι ωραίο. Αν στερεοποιηθεί το μέλι μπορείτε να το επαναφέρετε βάζοντάς το βάζο μέσα σε ένα δοχείο με ζεστό νερό.

Καφές: Ο καφές δεν χρειάζεται ψυγείο . Αντιθέτως αν τον βάλουμε στο ψυγείο χάνει το υπέροχο άρωμά του.

Μπαχαρικά: Το ίδιο συμβαίνει και με τα μπαχαρικά. Αν μπουν στο ψυγείο χάνουν το άρωμά τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια