Το μήνυμα της ημέρας από την Ρένα Τζωράκη© και το Λογοτεχνικό της περιβόλι σήμερα, 22 Δεκεμβρίου 2016.

Το μήνυμα της ημέρας από την Ρένα Τζωράκη© και το Λογοτεχνικό της περιβόλι σήμερα, 22 Δεκεμβρίου 2016.









Μιας και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ποιό άλλο μήνυμα από του Απόστολου Παύλου, που δίκαια ονομάστηκε Απόστολος των Εθνών, γιατί υπηρέτησε την Αγάπη, όπως πρέπει να την υπηρετεί κάθε άνθρωπος και που  θέλει να φέρει τον τίτλο του  ΑΝΘΡΩΠΟΥ:

"Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμι. Και εάν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντά μου, και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι. Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία. Πάντα στέργει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει. Είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται. Είτε γλώσσαι, παύσονται. Είτε γνώσις, καταργηθήσεται. Εκ μέρους δε γιγνώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν. Οταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται. Οτε ήμην νήπιος, ως νήπιος ελάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος ελογιζόμην. Οτε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου. Βλέπομεν γαρ άρτι δι` εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον. Αρτι γιγνώσκω εκ μέρους, τότε δε επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην. Νυνί δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα. Μείζων δε τούτων η αγάπη"
 Απ Παύλος   Α' Κορινθ., ιγ' 13






Αν γνωρίζαμε πως ο μόνος πλούτος που παίρνουμε μαζί μας όταν αποχωρούμε από  τούτη την μάταιη και εφήμερη  ζωή , είναι η Αγάπη και μόνον αυτή, δεν θα είχαμε καμιά ανησυχία, καμία υλική μέριμνα, δεν θα αφήναμε την σάρκα μας και τις κάθε είδους επιθυμίες μας να είναι αφέντες του πνεύματός μας , μα θα είχαμε αφεθεί στον απύθμενο Ωκεανό της Ουράνιας Αγάπης του Υψίστου και μόνος μας σκοπός, μόνη μας επιδίωξη, θα ήταν η Ουρανούπολη  του Αγαθού, της Αρετής, της Δικαιοσύνης , του Ωραίου και του Αληθινού…
Να θυμηθούμε εδώ τα λόγια του 
Άγιου Παϊσιου του  Αγιορείτη:
''Είδες ποτέ σάβανο με τσέπες;

Όλα εδώ μένουν...''

Καλή συνέχεια στην ημέρα σας με σκέψεις άγιες και αγαθές καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, που ο ίδιος ο Θεός έγινε Άνθρωπος για την σωτηρία του Ανθρώπου από την αμαρτία.
Ας μην λησμονήσουμε πως ο Υιός του Θεού αναμένει την ανταπόκριση της δικής μας αγάπης.
 Μας αγάπησε αληθινά, χωρίς να είναι προσωπολάτρης.
Μας αγάπησε το ίδιο όλους, ανεξαρτήτου χρώματος, εθνικότητας, γλώσσας και Φυλής.
Μας αγάπησε απλά και αληθινά με την ανιδιοτελή και άνευ όρων αγάπη Του.
Και το μόνο  που περιμένει από εμάς είναι  να τον αγαπήσουμε και εμείς. Να του ανοίξουμε διάπλατα  την καρδιά και τη ζωή μας.
 Να συνδεθούμε μαζί του.
 Αυτή είναι  η μεγαλύτερη δωρεά του Κυρίου Ιησού. Τα φετινά Χριστούγεννα ας είναι η απαρχή μιας νέας ζωής γεμάτη από τη Χάρη και Ευλογία του Θεού σε κάθε στιγμή της ζωής μας…
Ρένα Τζωράκη©



 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια