Με αφορμή την γέννηση του Σάθια Σάι Μπάμπα το γνωμικό της ημέρας και ένα μικρό αφιέρωμα μνήμης στον Ινδό γκουρού από το Λογοτεχνικό περιβόλι.

Με αφορμή την γέννηση του Σάθια Σάι Μπάμπα το γνωμικό της ημέρας και ένα μικρό αφιέρωμα μνήμης στον Ινδό γκουρού από το Λογοτεχνικό περιβόλι.







Mε αφορμή την γενέθλια μέρα γεννήσεως του Σάτυα  Σάι Μπάμα , αυτού του ιδιαίτερου πνευματικού ανθρώπου, που ενέπνευσε  εκατομμύρια  κόσμου να  κάνουν βίωμά τους μια ηθική και ουσιαστική ζωή ακόμη και αν ακολούθησαν τη θρησκεία της επιλογής τους, αναρτώ στο  Λογοτεχνικό μου περιβόλι ,τα Λόγια Σοφίας του.
 



"Συχνά λέτε: «Εγώ θέλω Ειρήνη».  Βγάλτε το εγώ  και το  θέλω  και μένει η  Ειρήνη. Είστε η Ειρήνη.  Το «εγώ», ο εγωισμός, σας αποσπά από την ενότητα που είναι η αληθινή σας φύση.  Όλα είναι Ένα και είστε μέρος του όλου. Αντιληφθείτε, καλλιεργήστε, εφαρμόστε  τις πνευματικές αξίες που είναι μέσα σας και θα ανυψωθείτε στο θεϊκό σας επίπεδο, στη θεϊκή ενότητα που είναι ο αληθινός σκοπός της ζωής σας."


Ενσαρκώσεις της Αγάπης του Θεού! Κάθε άνθρωπος ποθεί την ευτυχία και θέλει ν’ αποφεύγει την θλίψη. Όμως, σ’ αυτόν τον κόσμο η ευτυχία και η δυστυχία, η αλήθεια και το ψέμα, η δικαιοσύνη και η αδικία, η αρετή και η κακία με την πάροδο του χρόνου και παρέρχονται, αλλά και μεταβάλλονται. Ο άνθρωπος οφείλει να έχει πίστη στην Θεία Πηγή από την οποία αναβλύζει τόσο το καλό, όσο και το κακό. Κάθε μέρα της ζωής του ο άνθρωπος δοκιμάζει και την ευτυχία και την θλίψη. Έτσι όπως είναι παγιδευμένος στα δεσμά της προσκόλλησης και της αποστροφής, αληθώς ο ίδιος κυριολεκτικά προσκαλεί τις ανησυχίες και την δυστυχία να μπουν στην ζωή του. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, πώς μπορεί να έχει ψυχική γαλήνη; Αληθινό ανθρώπινο ον είναι μόνο ο άνθρωπος εκείνος που χαρακτηρίζεται από γαλήνη του νου – οφείλει να καλωσορίζει στην ζωή του τη δυστυχία με τον ίδιο τρόπο που καλωσορίζει την ευτυχία. Πρέπει επίσης να έχετε εμπιστοσύνη στον Θεό και να βιώνετε την Αγάπη Του μέσα στην καρδιά σας. Αν θέλετε να σας σέβονται, πρέπει κι εσείς να σέβεστε όλους τους συνανθρώπους σας. Κάθε άνθρωπος τρέφει εκτίμηση στον εαυτό του, είτε πλούσιος είναι, είτε φτωχός, είτε επώνυμος είτε όχι. Πάντα πρέπει να προσπαθείτε να προστατεύετε τον αυτοσεβασμό σας. Διότι, αν σέβεστε τον εαυτό σας, θα σέβεστε αυτομάτως και όλους τους άλλους. Δεν έχω τίποτα το νέο να σας διδάξω σήμερα. Όλοι έχετε χρέος να φθάσετε στην θεία ευδαιμονία, όλοι έχετε χρέος να υπερνικήσετε τις θλίψεις, ν’ αναπτύξετε μέσα σας αληθινή αγάπη και να βιώσετε την ενότητα με τον Θεό. Αυτό είναι το κύριο μήνυμά μου σε όλους σας σήμερα.
- Μπάμπα, Ομιλία που δόθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2001, κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του.


Λίγα λόγια Για τον Σάτυα Σαι Μπάμα:

 Το πραγματικό όνομα του Σάτυα Σάι Μπάμπα,  ήταν Σατυαναραγιάνα Ραζού,  και ήταν Ινδός γκουρού, πνευματικός άνθρωπος και παιδαγωγός. Το 2011, μπήκε στον κατάλογο της Watkins Review ως ένας από τους 100 πιο πνευματικά σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.
23 /11/1926-24/4/2011
Ο γκουρού πέθανε στο νοσοκομείο της Πουταπάρθι (νότια Ινδία), «εξαιτίας ανεπάρκειας οργάνων». Πέθανε στις 24 Απριλίου 2011

Ο Ινδός Πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ δήλωσε ότι :
«Ο  θάνατος του Σάτυα Σάι Μπάμπα αποτελεί ανεπανόρθωτη απώλεια για τη χώρα. Ήταν πνευματικός ηγέτης που έμπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους να οδηγήσουν μια ηθική και ουσιαστική ζωή ακόμη και αν ακολούθησαν τη θρησκεία της επιλογής τους»



 Διαβάστε περισσότερα για την ζωή του στο περυσινό μου αφιέρωμα, αφού πατήσετε επάνω στους συνδέσμους:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια