Εκφράσεις που αν τις χρησιμοποιούμε καθημερινά φέρνουν το συνομιλητή μας στην ευχάριστη θέση να μην μας αρνηθεί ότι του ζητήσουμε… Διαβάστε το άρθρο και ξεκινήστε την πρακτική εφαρμογή , από σήμερα κιόλας!!!

Εκφράσεις που αν τις χρησιμοποιούμε καθημερινά φέρνουν το συνομιλητή μας στην ευχάριστη θέση να μην μας αρνηθεί ότι του ζητήσουμε… Διαβάστε το άρθρο και ξεκινήστε την πρακτική εφαρμογή , από σήμερα κιόλας!!!







Ναι καλά διαβάσατε υπάρχουν εκφράσεις, που αν τις χρησιμοποιούμε καθημερινά φέρνουν το συνομιλητή μας στην ευχάριστη θέση να μην μας αρνηθεί ότι του ζητήσουμε…
 Πόσοι από μας ζητάνε άδεια από τον εργοδότη τους και κείνος έχει αρνηθεί;
Πόσοι έχουν ζητήσει αύξηση και αντί γι’ αυτό τους περίμενε μια απόλυση;

Κι όμως υπάρχουν  μερικές φράσεις που μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία μας και με τη χρήση τους μπορούμε να κατευθύνουμε τον συνομιλητή μας  εκεί που εμείς θέλουμε να κατευθύνουμε την κουβέντα μας…

Σύμφωνα με τον ειδικό Nicolas Gueguen από το πανεπιστήμιο του Southern Brittany, ο οποίος ειδικεύεται στη συμπεριφορά του ατόμου, υπάρχουν μερικές δοκιμασμένες φράσεις, που χρησιμοποιώντας τες μπορεί να πετύχεις εύκολα τον στόχο σου.
Το "Μάλλον θα αρνηθείς αλλά..." αποτελεί μια από τις σημαντικότερες φράσεις αν θες να πείσεις κάποιον να κάνει κάτι.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, ένας εθελοντής ζήτησε από 649 ανθρώπους κάποια οικονομική συνεισφορά για έναν οργανισμό που στηρίζει άρρωστα παιδιά.
 Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τρόπος με τον οποίο τους ζητήθηκε βοήθεια ήταν και αυτός που καθόρισε την προσφορά τους.

Στους μισούς από τους πολίτες ζητήθηκε βοήθεια χρησιμοποιώντας τη φράση
"Μάλλον σ΄ενδιαφέρουν οι οργανώσεις που στηρίζουν τα παιδιά με προβλήματα υγείας. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσες να μας βοηθήσεις πραγματοποιώντας κάποια δωρεά."

Παράλληλα, η φράση που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να πείσει τους άλλους μισούς ήταν:
"Μάλλον σ΄ενδιαφέρουν οι οργανώσεις που στηρίζουν τα παιδιά με προβλήματα υγείας.
Πιθανότατα να αρνηθείς, αλλά αναρωτιέμαι αν θα μπορούσες να μας βοηθήσεις πραγματοποιώντας κάποια δωρεά."

Η ανταπόκριση στο πρώτο ερώτημα δεν ήταν τόσο άμεση, καθώς μόλις το 25% των ερωτηθέντων προσέφερε κάποια οικονομική βοήθεια, η οποία έφτασε κατά μέσο όρο τα 2.44 ευρώ. Αντίθετα, η ανταπόκριση στην δεύτερη ερώτηση ήταν μεγαλύτερη, καθώς προσέφερε βοήθεια το 39% των ερωτηθέντων, με μέσο όρο 2.25 ευρώ ο καθένας.

Όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι θέλουν να λαμβάνουν μόνοι τους κάποια απόφαση, να είναι ανεξάρτητοι και να αισθάνονται ότι δεν χειραγωγούνται.

Έτσι, όταν κάποιος σου λέει ότι "Πιθανότατα να αρνηθείς" είναι σαν να προκαθο9ρίζει την απάντησή σου και να αφαιρεί την ελευθερία λήψης μιας απόφασης. Για να ξανακερδίζεις, λοιπόν, την ελευθερία είναι πιθανό ότι θα πέσεις στην παγίδα και θα κάνεις αυτό που σου ζητά θέλοντας να αποφασίσεις το αντίθετο απ' αυτό που σε "προτρέπει" να κάνεις.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως άλλες φράσεις που έχουν αντίστοιχα αποτελέσματα είναι:
"Δεν είσαι υποχρεωμένος, αλλά..., Μπορείς να το δεχτείς ή να το απορρίψεις, αλλά..., Κάνε όπως επιθυμείς, αλλά...".

Επομένως, την επόμενη φορά που θέλετε  να ζητήσετε  κάτι χρησιμοποιήστε τις λέξεις  με σοφία και σύνεση.
Εμείς απλά σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!

Πηγή:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια