Το μήνυμα της ημέρας που στέλνει το Λογοτεχνικό περιβόλι σήμερα 24 Ιουνίου 2016 σε όλους τους αναγνώστες του. Επιμελείται και παρουσιάζει η Ρένα Τζωράκη.

Το μήνυμα της ημέρας που στέλνει το Λογοτεχνικό περιβόλι σήμερα 24 Ιουνίου 2016 σε όλους τους αναγνώστες του. Επιμελείται και παρουσιάζει η Ρένα Τζωράκη.







Είναι τόσο θεόπνευστη η Αγία Γραφή και μέσα της κρύβεται  ο Λόγος του Θεού, οι εντολές που πρέπει να τηρούμε όλοι εμείς , που θέλουμε να είμαστε συνδεδεμένοι  με την Πηγή της αληθινής Αγάπης, της αφθονίας, της ευημερίας και της καλοσύνης…
Το κείμενο αυτό αναφέρεται  στις επιθυμίες του ανθρώπου.
Εμείς οι άνθρωποι είμαστε δεσμώτες των επιθυμιών μας  και αν καταφέρουμε να τις χαλιναγωγήσουμε είμαστε πραγματικά ελεύθεροι και ακολουθούμε συνειδητά το Θεικό νόμο.

Δεν πρέπει να επιθυμούμε το σπίτι του γείτονα, τον σύντροφο ή την σύντροφο κάποιου άλλου συνανθρώπου μας, το σπίτι του ή το αυτοκίνητό του, που τυγχάνει να είναι ωραιότερο από το δικό μας…
Ο Μωυσής το γνώριζε αυτό δηλαδή ότι η οποιαδήποτε επιθυμία επιδρά στο υποσυνείδητό μας…
Η επιθυμία  γεννά την φαντασία και η φαντασία το κάνει πραγματικότητα.
Και από τη στιγμή που γίνεται πραγματικότητα έχουμε διαπράξει το συμβόλαιο θανάτου , πνευματικού θανάτου με τον Υιό της απώλειας το σατανά.
 Κάθε  σαρκική επιθυμία επηρεάζει τον ψυχισμό μας και μαυρίζει την ψυχή μας.
Και αυτό γιατί αν και ακόμα κι όταν η επιθυμία μας δεν μας οδηγεί να πάρουμε κάτι το οποίο δεν μας ανήκει, υπονομεύει και νεκρώνει αργά αργά την ψυχή.
Γιατί;
Γιατί μας απομακρύνει από την Πηγή της Αθανασίας και της Αιώνιας Αγάπης που είναι ο Ουράνιος Πατέρας μας.
Και αυτό γιατί παύουμε πια να κατανοούμε το Νόμο της Ύπαρξης.
Δεν κατανοούμε πως οτιδήποτε  αποκτούμε ή στερούμαστε εδώ στον πλανήτη Γη είναι η εξωτερική εικόνα της συνειδητότητάς μας.

ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΎΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΉΣΟΥΜΕ  αυτό δεν μπορούμε και να λυτρωθούμε…
Δεν υπάρχει τίποτε σε τούτο τον κόσμο που να μην το έχει σε αφθονία ο Δημιουργός μας.

Τα αποθέματά του είναι ανεξάντλητα και όταν ζηλεύουμε κάποιον επειδή είναι σε καλύτερη μοίρα από μας, ή ότι διαθέτει περισσότερα  στον τομέα των υλικών αγαθών, είναι σαν να αρνιόμαστε την επαφή με τον Θεό.
Καλή συνέχεια στην ημέρα σας!!!
Ρένα Τζωράκη©


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια