Λίγα λόγια για τον Bob Dylan, ( Robert Allen Zimmerman, ) έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς.

Λίγα λόγια για τον Bob Dylan, ( Robert Allen Zimmerman, ) έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς.


                 




Σαν σήμερα , 24 Μαΐου  του 1941  ήρθε στη ζωή  ο Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν,  ο αμερικανός τραγουδιστής και  συνθέτης.





              

  Το πραγματικό  του όνομα  είναι Robert Allen Zimmerman .
Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς και πολύ μεγάλος μουσικός, στιχουργός και ποιητής , ο οποίος επηρέασε όσο λίγοι την σύγχρονη μουσική αλλά και τη σκέψη όσων μεγάλωσαν ή προβληματίστηκαν με τα τραγούδια του.
 Στις αρχές του 1962, κυκλοφόρησε ο πρώτος ομώνυμος δίσκος του, με δύο δικά του τραγούδια (Talking New York, Song for Woody) και τα υπόλοιπα διασκευές, μεταξύ των οποίων και το The House of the Rising Sun.

                       
Ο δεύτερος δίσκος του κυκλοφόρησε το 1963 με τίτλο The Freewheelin' Bob Dylan, ο οποίος περιείχε και το πολύ δημοφιλές τραγούδι Blowin' in the wind. Με αυτόν το δίσκο ο Ντίλαν ξέφυγε από τα στενά όρια της folk κοινότητας της Νέας Υόρκης και έγινε ευρύτερα γνωστός. Η φυσιογνωμία του, ο τρόπος ερμηνείας, οι στίχοι, η μουσική του αλλά και οι ριζοσπαστικές απόψεις του έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Απέκτησε ένα ένθερμο κοινό από, δίνοντας πολλές συναυλίες ενώ στίχοι του γίνονταν συνθήματα για τους νέους.
Ο Ντίλαν  προτάθηκε για το Νόμπελ Λογοτεχνίας και πήρε το Βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι "Things have changed." Ο δίσκος του, Love and Theft, κυκλοφόρησε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, την ίδια ημέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και στο αμερικανικό Πεντάγωνο.
 Ας πάρουμε μια μικρή γεύση από τα τραγούδια του:




                                         



 



                                                  Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια