Διαβάστε προσεκτικά τι θα συμβεί στον οργανισμό σας , όταν σταματήσετε να τρώμε λευκό ψωμί.

Διαβάστε προσεκτικά τι θα συμβεί στον οργανισμό σας , όταν σταματήσετε να τρώμε λευκό ψωμί.






Το ψωμί είναι μία από τις πιο αγαπημένες τροφές για τους περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί δεν μπορούν καν να φανταστούν την ημέρα τους χωρίς να φάνε ψωμί. 
Το ψωμί είναι μια "διατροφική βόμβα υδατανθράκων",
βόμβα που έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, μερικές από τις οποίες είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό και την… σιλουέτα σας,
ενώ άλλοι αξίζουν διατροφικούς "επαίνους" και τίποτα περισσότερο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε το παραδοσιακό, λευκό ψωμί.
Δηλαδή ψωμί με λευκό αλεύρι, το οποίο σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία των τροφών που παίρνουν επαίνους. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η πιο υγιεινή επιλογή είναι το αλεύρι -και γενικώς οι τροφές- που είναι ολικής άλεσης.

Έστω, λοιπόν, ότι  σταματάτε «δια ροπάλου» το λευκό ψωμί από την διατροφή σας, Τι θα σας συμβεί;
Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα...
 Θα χάσετε βάρος που προκαλείται από την κατακράτηση νερού.

Το λευκό ψωμί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και αν σταματήσετε απότομα την κατανάλωσή του, θα χάσετε αμέσως κιλά. Αυτά τα κιλά που θα χάσετε προέρχονται από την απώλεια του νερού που συσσωρεύεται και κατακρατείται στο σώμα.

 Δεν θα είστε συνεχώς πεινασμένοι

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες προκαλούν γρήγορη αύξηση του στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, το οποίο στη συνέχεια πέφτουν απότομα. Αυτές οι απότομες διακυμάνσεις μπερδεύουν τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να στέλνει συνεχώς το μήνυμα ότι πεινάμε.

 Η ενέργεια σας θα αυξηθεί και η πέψη σας θα βελτιωθεί


Το λευκό ψωμί δεν έχει φυτικές ίνες που ενισχύουν τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και την πέψη.

Ωστόσο, αν ξεκινήσετε να καταναλώνετε δημητριακά ολικής αλέσεως και μαύρο ψωμί, θα δείτε σημαντική βελτίωση στην διαδικασία της πέψης. Παράλληλα, ο εγκέφαλος θα λειτουργεί κανονικά εφόσον οι υδατάνθρακες θα είναι καλής ποιότητας και δεν θα νιώσετε εύκολα δυσφορία ή κόπωση.



Πηγή:
iatropedia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια