Την Τετάρτη 23 Μαρτίου , στις 19.00 μ.μ , παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Καργάκη με τίτλο: «Ματωμένοι Προμαχώνες του Μεγάλου Κρητικού Πολέμου 1645-1669»…

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου , στις 19.00 μ.μ , παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Καργάκη με τίτλο: «Ματωμένοι Προμαχώνες του Μεγάλου Κρητικού Πολέμου 1645-1669»…







Την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9 πρώτος όροφος),   θα παρουσιαστεί το νέο  αξιόλογο βιβλίο του  του συγγραφέα – ποιητή Κωνσταντίνου Γ. Καργάκη με τίτλο :
 «Ματωμένοι Προμαχώνες του Μεγάλου Κρητικού Πολέμου
1645-1669»

Την εκδήλωση οργανώνουν οι εκδόσεις "Ίτανος” και η ομώνυμη Λέσχη Ανάγνωσης σε συνεργασία με τον Όμιλο Συγγραφέων –Λογοτεχνών Ηρακλείου ‘’Κρητών Λόγος”.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο φιλόλογος – συγγραφέας Μιχάλης Τζανάκης.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κωνσταντίνος Καρτσάκης, συγγραφέας και επικεφαλής του Ομίλου “Κρητών Λόγος” και τέως δευθυντής Α’Βαθμιας Ηρακλείου.
 Απαγγελίες ποιημάτων θα γίνουν από την  ποιήτρια  κα  Ρένα Τζωράκη
και τον ποιητή κο Γιώργο Συμεωνίδη.
Ο συντονισμός και η παρουσίαση θα γίνει από τη φιλόλογο Δέσποινα Μαρκατάτου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Ο Μεγάλος Κρητικός Πόλεμος, 1645-1669, έχει θεωρηθεί από τους ιστορικούς ως ένας πρώιμος Παγκό­σμιος πόλεμος μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Χριστιανικής Δύσης, στο πολύπαθο νησί της Κρήτης. Η 24ετής διάρκειά του, οι εκατοντάδες χιλιάδες των θυμάτων, η καταστροφή των μεγάλων πόλεων –Χανιά, Ρέθυμνο, Χάνδακας– αλλά και χωριών, η λεηλασία της υπαίθρου, τα δεινά του λαού και ο εκπατρισμός χιλιάδων Κρητών, μαρτυρούν το μέγεθος του πολέμου. Με 2.000 ομοιοκατάληκτους δεκαπεντασύλλαβους στίχους, ο Κωνσταντίνος Καργάκης μάς φέρνει μπροστά στις εφιαλτικές στιγμές του Πολέμου. Μας φέρνει μπροστά σε μία ιστορία αδίδακτη στα σχολεία μας, ανασύροντας μια αδικοχαμένη μνήμη για τη μαρτυρική Κρήτη του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια