Γνωρίζετε πόσο ωφέλιμη είναι η φλούδα της πατάτας για την Υγεία μας;

Γνωρίζετε πόσο ωφέλιμη είναι η φλούδα της πατάτας για την Υγεία μας;





Οι περισσότεροι από μας καθαρίζουμε την πατάτα και μετά την φλούδα την πετάμε στο καλάθι των αποριμμάτων.
Είναι μεγάλο λάθος γιατί στην φλούδα της πατάτας κρύβονται τα πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό μας συστατικά, αρκεί η πατάτα  να έχει πλυθεί καλά και η φλούδα  να είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε ακαθαρσία.
Ας δούμε εν τάχει τι προσφέρει ακριβώς στον οργανισμό μας:
Οι πρωτεΐνες στις πατάτες  είναι χαμηλές , ενώ οι φυτικές ίνες, οι βιταμίνες (βιταμίνη C, νιακίνη, φολικό οξύ, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη) και τα ανόργανα στοιχεία βρίσκονται σε ψηλές συγκεντρώσεις, ιδιαίτερα στη φλούδα της πατάτας.
Είναι ασπίδα προστασίας για τον καρκίνο:
Η φλούδα της πατάτας είναι πλούσια σε φυτοχημικά στοιχεία που έχουν αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου. Επίσης, περιέχει υψηλά επίπεδα χλωρογενικού οξέος, το οποίο συνδέεται με τη δημιουργία όγκων.

Παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους:
 Οι πατάτες είναι πλούσιες σε σάκχαρα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του βάρους σας. Οι φλούδες πατάτας περιέχουν ασήμαντη ποσότητα λίπους, χοληστερόλης και νατρίου. Αν τρώτε και την φλούδα της πατάτας, τότε θα χορτάσετε ευκολότερα έχοντας ταυτόχρονα καταναλώσει λιγότερες θερμίδες, αφού θα μειώσετε την ποσότητα που θα φάτε από άλλες τροφές.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό:
Η φλούδα της πατάτας περιέχει τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C και βιταμινών του συμπλέγματος Β, καθώς και αρκετό ασβέστιο, που είναι απαραίτητο στην δόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.
Μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος:
Η φλούδα της πατάτας έχει πολλές ίνες, πολυφαινόλες και γλυκαλκαλοειδή στοιχεία. Όλα αυτά έχουν άμεση και θετική επίπτωση στο επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα.
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων:
Το κάλιο που περιέχει η φλούδα της πατάτας, το οποίο είναι ένα από τα πιο βασικά μέταλλα στον οργανισμό, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επίθεση και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο για την υγεία της καρδιάς από τη φλούδα της πατάτας, είναι τα ωμέγα-3 ακόρεστα λιπαρά που περιέχει, τα οποία ανήκουν στα λεγόμενα και “καλά λιπαρά”.
 Ευεργετική και για τα λευκά μαλλιά.
οι περισσότεροι από μας δεν γνωρίζουν πως είναι η πιο φυσική βαφή για τα λευκά ή γκρίζα μας μαλλιά.
Τι πρέπει να κάνουμε;

Βράζουμε φλούδες πατάτας, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Σαπουνιζόμαστε πρώτα καλά με το σαμπουάν μας και ξεπλένουμε με το νερό.
Μπορείτε επίσης να κρατήσετε το μίγμα  στο ψυγείο σας και  να ψεκάζετε τα γκρίζα μαλλιά, τις ρίζες ή τα σημεία με τις άσπρες τρίχες, δέκα λεπτά πριν από κάθε λούσιμο.
Δεν θα δείτε αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα αλλά πάνω στη βδομάδα θα διαπιστώσετε ότι θα επανέρθει το φυσικό χρώμα στα μαλλιά σας. Συνεχίστε να το κάνετε για όσο διάστημα θέλετε, καθώς πρόκειται για μια πρώτης τάξεως μάσκα!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια