Το Λογοτεχνικό περιβόλι στέλνει θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή από την Θεσσαλονίκη Φίλιππο –Ιλαρίων Συτιλίδη, για την υποτροφία του στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ.

Το Λογοτεχνικό περιβόλι στέλνει θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή από την Θεσσαλονίκη Φίλιππο –Ιλαρίων Συτιλίδη, για την υποτροφία του στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ.








Ναι αυτές οι ειδήσεις ,αυτά τα καλά νέα, που μας κάνουν υπερήφανους σαν Έλληνες δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητα, ειδικά σε τούτες τις μέρες, που το ηθικό του Έλληνα είναι πεσμένο.
  
Να στείλω  τα πιο  θερμά μου  συγχαρητήρια στον μαθητή από την Θεσσαλονίκη  Φίλιππο –Ιλαρίων Συτιλίδη, για την υποτροφία του στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ.

Ο μαθητής αυτός  κάνει περήφανη τη χώρα μας και στέλνει το μήνυμα  ότι παιδιά αυτά με τα δυνατά μυαλά, στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας, μπορούν να μας βγάλουν από το σκοτεινό τούνελ. Πέρα όμως από αυτά, αποτελούν πρότυπα για τη νεολαία, όχι μόνο για την επιστημονική τους επίδοση αλλά και για το ήθος και την ωριμότητά τους.
Την είδηση διάβασα στο Thestival.gr,πως ο μαθητής  έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία 69.000$ ετησίως, για τέσσερα χρόνια, προκειμένου να σπουδάσει μαθηματικά, στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ (EarlyAction).
Ο Φίλιππος – Ιλαρίων Συτιλίδης παρακολούθησε το Πρόγραμμα «StudiesAbroad», το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης χωρίς InternationalBaccalaureate (IB).

Ο μαθητής είχε διακριθεί στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών Νέων 2013 με Έπαινο, στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της ΕΜΕ, «Αρχιμήδης», όπου και απέσπασε χρυσό μετάλλιο το 2013 και αργυρό μετάλλιο το 2015, και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής όπου κατέκτησε την 3η θέση το 2014 και την 6η θέση το 2015.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια