Μια διδακτική ιστορία για το εφήμερο της ζωής μας και για ότι δεν είμαστε παντοτινοί εδώ στον Πλανήτη Γη…

Μια διδακτική ιστορία για το εφήμερο της ζωής μας και για ότι δεν είμαστε παντοτινοί εδώ στον Πλανήτη Γη…








«Ο καμηλιέρης  και ο σοφός γέροντας»


Μια παλιά ιστορία λέει ότι , ένας φτωχός καμηλιέρης  έμπορος, θέλοντας να βρει  απαντήσεις    για το πώς να ζήσει  μια ευτυχισμένη ζωή και τα υπαρξιακά  προβλήματα,   ξεκίνησε να επισκεφθεί τον  πιο σοφό γέροντα της χώρας του.
Χρειάστηκε να ταξιδέψει για μέρες και να διασχίσει την μισή έρημο για να φτάσει.
 Φτάνοντας όμως στην κατοικία του σοφού  και προς μεγάλη του έκπληξη,  είδε πως ο γέροντας  αντί για σπίτι ζούσε  σε μια σκηνή, με μοναδικά έπιπλα ένα στρώμα πάνω στην άμμο, έναν σοφρά ,δυο σκαμνιά και  πάρα πολλά βιβλία.
Απορημένος τον ρώτησε.
-Μα εδώ ζείς; Που είναι τα έπιπλα; Που είναι τα  πράγματα σου;
-Τα δικά σου πράγματα που είναι; Απάντησε ο γέροντας.
-Μα εγώ είμαι επισκέπτης.
-Κι εγώ, επισκέπτης είμαι.
Επισκέπτης και προσωρινός μάλιστα  αυτής της ζωής.
Η Ζωή είναι προσωρινή! Λίγοι όμως το έχουν καταλάβει. Οι περισσότεροι ζουν λες και θα μείνουν για πάντα εδώ ! Ξέχασαν να είναι ευτυχισμένοι !
Η αξία των πραγμάτων δεν εξαρτάται από το χρόνο που διαρκούν, αλλά από την ένταση με την οποία γίνονται ! Γι' αυτό υπάρχουν στιγμές αλησμόνητες, πράγματα ανεξήγητα, και άτομα ασύγκριτα ! Και εσύ μπορείς να γίνεις ευτυχισμένος σήμερα, Το να γίνεις ευτυχισμένος είναι μια απόφαση!
Ο καμηλιέρης πήρε τις απαντήσεις που χρειαζόταν και έφυγε αφού ευχαρίστησε τον σοφό γέροντα για ότι του έμαθε παίρνοντας μια σημαντική από φαση να ζει την κάθε στιγμή της ζωής του μέσα στην Αγάπη, γιατί η Αγάπη είναι η μόνη που δεν λαθεύει ποτέ και μας κάνει ανθρώπους με Αξίες  σε τούτον τον προσωρινό κόσμο, που ήρθαμε εφήμεροι ταξιδιώτες και επισκέπτες….





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια