Πανάκεια στην ασθένεια η ΠΙΣΤΗ!

Πανάκεια στην ασθένεια η ΠΙΣΤΗ!




Σε μια εποχή Παγκοσμιοποίησης με την ελπίδα να αργοσβήνει και την αμφιβολία να εισβάλλει  σε όλους τους τομείς στη ζωή μας, το μόνο όπλο για να καταπολεμήσουμε την οικονομική κρίση μα και κάθε μορφής ασθένεια με πρωταγωνίστρια την κατάθλιψη, το μόνο που μας σώζει είναι η Πίστη και η Ελπίδα!
Επιστημονικές έρευνες και μελέτες απέδειξαν πως για μια υγιή ψυχοσωματοπνευματική υγεία είναι απαραίτητη η Πίστη!


Μάλιστα ο ψυχίατρος  Dr Harold G. Koenig, από το Πανεπιστήμιο
Duke  ,ανέφερε στο Newsweek και  σε άλλα μέσα  μαζικής ενημέρωσης, ότι οι άνθρωποι οι οποίοι χάνουν την ελπίδα τους στο Θεό γίνονται πεσιμιστές και κινδυνεύουν περισσότερο να χάσουν τη μάχη με το θάνατο κατά την διάρκεια κάποιου σοβαρού νοσήματος.
Ο Δρ. Koenig έχει δημοσιεύσει πάνω από 280 επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα περιοδικά. Ανέλαβε την πρώτη συστηματική τεκμηριωμένη ανάλυση σχετικά με την σύνδεση μεταξύ ψυχικών διαταραχών και της θρησκείας. Σύμφωνα με αυτή, φαίνεται ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι η θρησκευτική πίστη σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία στους τομείς της κατάθλιψης, κατάχρησης ουσιών και της αυτοκτονίας.
Όπως εξηγεί ο Δρ. Koenig είναι φυσιολογικό όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αν και πιστεύουν, να χάνουν το κουράγιο τους, να αμφιβάλουν για την ύπαρξη του Θεού και πολλές φορές να αισθάνονται έντονα συναισθήματα θυμού.
Όταν όμως τα συναισθήματα αυτά δεν είναι πρόσκαιρα και ο ασθενής δεν μπορεί να τα ξεπεράσει τότε βιώνει ένα συνεχές άγχος, το οποίο επιβαρύνει την κατάσταση του.
Γι’ αυτό λοιπόν ας κρατήσουμε ζωντανή την πίστη μας και την Ελπίδα μας, πανάκεια σήμερα στην κάθε λογής ασθένεια αν θέλουμε να έχουμε μια ισορροπημένη και αρμονική ζωή  και να βαδίζουμε στο Φως της Ζωής και της Αρετής…
Πηγή:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια