Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φιλολογικό μνημόσυνο για τον Ιωάννη Κονδυλάκη στην Βιάννο στις 11 Οκτωβρίου 2015.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φιλολογικό μνημόσυνο για τον Ιωάννη Κονδυλάκη στην Βιάννο στις 11 Οκτωβρίου 2015.








Μια ξεχωριστή εκδήλωση , ένα Φιλολογικό μνημόσυνο  ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον Όμιλο συγγραφέων- Λογοτεχνών
« Κρητών Λόγος » σε συνεργασία με το Δήμο Βιάννου και τον Πολιτιστικό σύλλογο
Βιάννου,  στις 11-10-2015 στην Βιάννο και συγκεκριμένα στο Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο ,προς τιμή του  Βιαννίτη ευπατρίδη,  πολυτάλαντου συγγραφέα,  δημοσιογράφου-πεζογράφου και  χρονογράφου Ιωάννη  Κονδυλάκη.
 Το πρωί  της Κυριακής ,διεξήχθη τρισάγιο στο χώρο της προτομής του, έξω από το λαογραφικό μουσείο και η κεντρική εκδήλωση στο Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο με την παρουσία πλήθους κόσμου.
 Την εκδήλωση προλόγισαν ο δήμαρχος Βιάννου κος Μπαριτάκης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Χρηστάκη και ο εκπρόσωπος του συλλόγου «Κρητών Λόγος» κος Κ. Καρτσάκης.

Για τη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα και πρώτου προέδρου της ΕΣΗΕΑ μίλησε  εκ μέρους του λογοτεχνικού συλλόγου ο φιλόλογος-συγγραφέας Μιχάλης  Τζανάκης και η Ρένα  Τζωράκη, λογοτέχνης,  μίλησε επίσης  για  το συγγραφικό και δημοσιογραφικό έργο του και διάβασε  ένα διαχρονικό  χρονογράφημα   με επίκαιρα νοήματα  ,που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Εμπρός» στις 31-1-1918.
 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της χορωδίας Μαλίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ν. Αντωνακάκη.
Η οργανωτική επιτροπή του ομίλου συγγραφέων–λογοτεχνών ευχαριστεί θερμά το Δήμο Βιάννου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο για τη φιλοξενία και την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθώς και το μαέστρο Ν. Αντωνακάκη και τη χορωδία Μαλίων για την εξαιρετική παρουσία τους στην εκδήλωση.
Παρακάτω  δημοσιεύουμε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:












 












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια