Ποιά είναι τα πιθανά ονόματα στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Ποιά είναι τα πιθανά ονόματα στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;



Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας ο  Αλέξης Τσίπρας  θα ορκιστεί και πάλι  πρωθυπουργός της Ελλάδας , μετά την επισφράγιση της συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο, ενώ αύριο θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.
Τον Αλέξη Τσίπρα «πολιόρκησαν» χθες οι δημοσιογράφοι, ωστόσο αν και ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει ονόματα υπουργών, ακούγονται πολλά από το πρωί της Δευτέρας.
 Ο κ. Τσίπρας θα ορκισθεί εκ νέου πρωθυπουργός το απόγευμα και θα πάει πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε την Τετάρτη να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα φτιαχτεί ένα νέο υπερ - υπουργείο που θα έχει ως βασική αρμοδιότητα τη διαχείριση του Μνημονίου.
   Σαν επικρατέστερος για αυτή τη θέση φέρεται για την ώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,  ο οποίος άλλωστε γνωρίζει κάθε πτυχή του νέου μνημονίου.
Σε κάθε περίπτωση ρόλο θα παίξει αν ο Γιώργος Χουλιαράκης παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς υπήρξε ο βασικός διαπραγματευτής με τους δανειστές.
Στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης φαίνεται να μένει ο Γιάννης Δραγασάκης, ωστόσο αυτό δεν είναι ξεκάθαρο και κανείς δεν ξέρει τις καραμπόλες που θα προκύψουν.
Ανοικτό είναι το θέμα του διαδόχου της Ζωής Κωνσταντοπούλου,  η οποία χάνει και το βουλευτικό της αξίωμα αφού η ΛΑΕ δεν μπήκε στη Βουλή. Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Τσίπρα να σκέφτεται τον Νίκο Βούτση για νέο Πρόεδρο της Βουλής, ενώ στα χέρια του έχουν φτάσει εισηγήσεις για τον Γιάννη Δραγασάκη αλλά και για τον Γιώργο Κατρούγκαλο.
Η εκδοχή του κ. Δραγασάκη συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.
Ταυτόχρονα ορισμένες πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Μουζάλα, από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, να παραμένει στη θέση του στο υπουργείο για τη μετανάστευση, εφόσον βέβαια δεχθεί και ο ίδιος.
Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Άμυνας φαίνεται ότι θα μείνει στον Πάνο Καμμένο, ενώ από τους ΑΝΕΛ θα μπουν στην κυβέρνηση έξι πρόσωπα, όπως και στην προηγούμενη συγκυβέρνηση.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια