Το φαρμακείο της Φύσης

Το φαρμακείο της Φύσης



Τα φάρμακα βρίσκονται στην Φύση μας και είναι όλα δωρεάν!!!
Ζούμε σε εποχές δύσκολες ,διανύουμε όλοι μας οικονομικά προβλήματα και πολλοί από τους συνανθρώπους μας δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμα και τα πιο απλά  φάρμακα!!!
Εμείς εστιαζόμαστε σε εύκολες λύσεις και δωρεάν που βρίσκονται στη Μάνα Φύση.
Ας δούμε περιληπτικά  σε τι μπορούν να μας φανούν χρήσιμα:

Τα τοπία με φόντο την Φύση ενισχύουν την μνήμη!

 Επιστημονικοί ερευνητές μελέτησαν τα οφέλη από την επαφή του ανθρώπου με τη φύση, και όπως προέκυψε από την έρευνα, ακόμα και όταν τα άτομα αρκούνται απλώς στο να κοιτούν εικόνες με φυσικά τοπία, παρουσιάζουν βελτίωση στην μνήμη τους και εστιάζουν καλύτερα την προσοχή τους όπου κρίνεται απαραίτητο
Μέχρι και 20% μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και την ικανότητα προσοχής του ανθρώπου, εάν βρεθεί στη φύση για περίπου μια ώρα, κατέδειξε έρευνα νευροεπιστημόνων του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.
Οι πατάτες ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο!
Ήξερες ότι τα 37 γρ υδατανθράκων μιας πατάτας μπορούν να ανακουφίσουν από έναν έντονο πονοκέφαλο, ανεβάζοντας τα επίπεδα της σεροτονίνης. Αρκεί να μην το συνδυάσετε με πάνω από 2γρ. λίπος και πρωτεΐνη.

Το λάχανο θεραπεύει τα έλκη!
Μια μελέτη του 2002 του Πανεπιστημίου Johns Hopkins School of Medicine ανακάλυψε ότι η σουλφοραφάνη, μια ισχυρή ένωση στο λάχανο, πολεμάει το H. pylori (το βακτήριο που προκαλεί γαστρικά και πεπτικά έλκη) πριν φτάσει στο έντερο και μπορεί ακόμα να αναστείλει και την ανάπτυξη των γαστρικών όγκων. Με μόλις 34 θερμίδες, ένα φλιτζάνι λάχανο διαθέτει 3 γρ. φυτικών ινών και το 75% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού σε βιταμίνη C.

Η  μπανάνα θεραπεύει το άγχος!
Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε στρεσαρισμένοι, πιάστε μια μπανάνα! Με μόλις 105 θερμίδες και 14 γρ. ζάχαρης, μια μπανάνα σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι. Ταυτόχρονα προσφέρει ενέργεια και περιέχει το 30% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού σε πρόσληψη βιταμίνης Β6, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο να παράγει σεροτονίνη, η οποία βοηθά στη διαχείριση στρεσογόνων καταστάσεων.
Οι σταφίδες μας προστατεύουν από την υψηλή αρτηριακή πίεση!
Μια χούφτα σταφίδες περιέχει 1 γρ. φυτικών ινών και 212 mg καλίου, τόσο όσο συνιστά η δίαιτα DASH, η οποία συστήνεται σε άτομα με υπέρταση. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες στα τρόφιμα που προέρχονται από το σταφύλι, όπως οι σταφίδες και το κρασί είναι αποτελεσματικά στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς, μειώνοντας μεταξύ άλλων την αρτηριακή πίεση.
Το γιαούρτι ενδείκνυται  κατά της δυσκοιλιότητας και προστατεύει το έντερο!
Ενάμισι φλιτζάνι γιαούρτι κάνει πιο αποτελεσματική την γαστρεντερικής οδό, σύμφωνα με μελέτη του 2002 στο Alimentary Pharmacology & Therapeutics. Τα ευεργετικά βακτήρια επίσης βελτιώνουν την ικανότητα του εντέρου να αφομοιώσει τα όσπρια και τα γαλακτοκομικά, τα οποία προκαλούν αέρια.
Τα βερίκοκα προφυλάσσουν από την συσσώρευση των μεταλλικών στοιχείων στα ούρα και το σχηματισμό πετρών οξαλικού ασβεστίου!

Τέσσερα αποξηραμένα βερίκοκα περιέχουν 2 γρ. φυτικών ινών, μόλις 3 mg νατρίου και 325 mg καλίου, τα οποία βοηθούν προφυλάσσουν από την συσσώρευση των μεταλλικών στοιχείων στα ούρα και το σχηματισμό πετρών οξαλικού ασβεστίου.
Ο τόνος ενισχύει την καλή διάθεση!
85 γρ. λευκού τόνου σε κονσέρβα περιέχει περίπου 800 mg ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν, σύμφωνα με έρευνα να αντιμετωπίσουν τον αρνητικό συναίσθημα που προκαλεί το άγχος. Τα λιπαρά οξέα των ψαριών έχουν, μάλιστα, υιοθετηθεί από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία, ως αποτελεσματικό μέρος της θεραπείας της κατάθλιψης. Φάτε, λοιπόν, το δρόμο σας προς την ευτυχία!
Ο βασιλικός προστατεύει την κοιλιά!
Μελέτες δείχνουν ότι η ευγενόλη, μια ένωση που υπάρχει στο βασιλικό, μπορεί να κρατήσει το έντερό σας ασφαλές από πόνους, ναυτίες, κράμπες ή διάρροια, σκοτώνοντας βακτήρια όπως η σαλμονέλα και η λιστέρια. Η ευγενόλη έχει επίσης μια αντισπασμωδική ιδιότητα που την κάνει αποτελεσματική απέναντι στις κράμπες.
Το σκόρδο προστατεύει από τους μύκητες!
Το σκόρδο περιέχει έλαια που μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του μύκητα Candida albicans, του ενόχου, δηλαδή της φαγούρας, του πόνου και των κολπικών εκκρίσεων που προκαλούν οι λοιμώξεις από ζυμομύκητες. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το θυμάρι, το γαρίφαλο και τα αιθέρια έλαια από τα πορτοκάλια είναι επίσης αποτελεσματικά μυκητοκτόνα.
Το χαμομήλι δρα κατά των καούρων!
Το χαμομήλι μπορεί να απαλύνει από τις φλεγμονές στο πεπτικό σύστημα, τους σπασμούς και τα αέρια. Φτιάξτε τσάι από χαμομήλι, έτσι ώστε να απελευθερωθούνοι ουσίες του στο νερό.

Το αχλάδι θεραπεύει την υψηλή χοληστερόλη!
Ένα αχλάδι περιέχει 5 γραμμάρια φυτικών ινών, μεγάλο μέρος των οποίων αποτελεί η πηκτίνη, η οποία βοηθά στην αποβολή της κακής χοληστερόλης, παράγοντας κινδύνου στις καρδιακές παθήσεις. Η πηκτίνη στα αχλάδια είναι επίσης διουρητική και έχει ήπια υπακτική δράση.
Η γαλοπούλα προστατεύει τον οργανισμό από τις αϋπνίες!
85 γρ. γαλοπούλας είναι αρκετά  να σας προφυλάξουν από τις  αυπνίες, γιατί  περιέχουν σχεδόν όλη την ημερήσια ανάγκης πρόσληψης τρυπτοφάνης,
(ένα απαραίτητο αμινοξύ που βοηθά τον οργανισμό να παράγει σεροτονίνη και μελατονίνη, ορμόνες που ρυθμίζουν τον ύπνο).
Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία έχουν έλλειψη τρυπτοφάνης.
Τα σύκα προστατεύουν τον οργανισμό από τις αιμορροΐδες!


Τα 3γρ. φυτικών ινών που περιλαμβάνουν τέσσερα αποξηραμένα σύκα συμβάλλουν στη δημιουργία ήπιων, τακτικών κενώσεων που αποτρέπουν την επανεμφάνιση αιμορροΐδων. Τα σύκα περιέχουν επίσης περίπου το 5% της ημερήσιας ανάγκης σε κάλιο και το 10% σε μαγγάνιο.
Η βαλεριάνα κατά των αυπνιών του άγχους!
Η βαλεριάνα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαταραχών του ύπνου και κυρίως της αϋπνίας. Πολύ συχνά συνδυάζεται με λυκίσκο, λεμόνι, βάλσαμο, ή άλλα βότανα που επίσης προκαλούν υπνηλία. Πολλοί μάλιστα αντικαθιστούν τα υπνωτικά χάπια με τη βαλεριάνα.

Δεν είναι, όμως, αυτή η μόνη χρήση της βαλεριάνας. Χρησιμοποιείται, επίσης, για ψυχολογικές παθήσεις όπως είναι το παθολογικό άγχος και το στρες, για προβλήματα όπως το νευρικό άσθμα, η υστερική κράτη, η ευερεθιστότητα, ο φόβος της ασθένειας (υποχονδρίαση), ο πονοκέφαλος, οι ημικρανίες και οι στομαχικές διαταραχές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια