«Επιστολή προς τους Συνοδούς της κορυφής από έναν ακόλουθο του πάτου.»

«Επιστολή προς τους Συνοδούς της κορυφής από έναν ακόλουθο του πάτου.»






Προοίμιο
Αν ο αντίπαλος σε πολεμά ευθέως, αυτό είναι έντιμη πράξη.
Μα αν ο φίλος και εταίρος σε προδίδει δόλια και ύπουλα σε εξαπατά και "φιλικά" σε υποδουλώνει, αυτό είναι έσχατη και εγκληματική ατιμία.

Αγαπημένοι μας «φίλοι» και «εταίροι»
Με το βροντερό χθεσινό ΟΧΙ μας δεν θέλουμε μόνο να σας πούμε πως θέλουμε μια καλύτερη σήμερα συμφωνία μαζί σας. Το καλύτερη εσάς πάλι θα αφορά, όχι τη δυσπραγία μας και η δυστυχία μας. Καλύτερη για σας πάλι θα είναι.
Δεν θέλουμε να ανοίξετε αύριο του κρουνούς της ρευστότητας των Τραπεζών που μας κλείσατε εκβιαστικά χθες.
Δεν ζητάμε την επιείκειά σας και τη λύπησή σας για να βρούμε λύση σ’ ένα πρόβλημα που φταίμε απόλυτα εμείς για το ότι μας συνέβη, αφού, ευκολόπιστα σας εμπιστευτήκαμε για εταίρους και ανεγκέφαλα εμείς λειτουργήσαμε σαν εταίροι σας.
Δεν εκλιπαρούμε την βοήθεια σας , που όποτε σε λιανά μας την δώσατε, πολλαπλάσια και σε χοντρά μας την πήρατε πίσω.
Δεν φοβόμαστε καν την παραδειγματική τιμωρία σας, επειδή τολμήσαμε να αντισταθούμε σε όσα ετοιμάζεστε να επιβάλλετε σε όλους τους αδύναμους συνεταίρους σας.
Δεν θέλουμε να σας πούμε φεύγουμε, ούτε να μας διώξε από το Ευρωπαϊκό όχημα. Όσο βροντερό κι αν είναι το ΟΧΙ μας, θέλουμε και μπορούμε να σας υπομένουμε ακόμα, μήπως με τις θυσίες μας εσάς καταφέρουμε να κάνουμε Ανθρώπους πάλι.

Ναι Αξιότιμοι Συνοδοί της Κορυφής . Μιαν άλλη Ευρώπη θέλουμε σε ποσοστό 61, 31% του λαού μας. Και Φανταστείτε άλλωστε (δεν βλάπτει η φαντασία την εξουσία), αν δεν είχατε τρομοκρατήσει το λαό μας, με τους ντόπιους καναλάρχες μας υποταχτικούς σας και τους ζόμπι πολιτικούς μας σύσσωμης της υποταγμένης αντιπολίτευσης, φανταστείτε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα τους δημοψηφίσματος. 90% ίσως;
Με το βροντερό λοιπόν ΟΧΙ θέλουμε πρώτα πρώτα να σας πούμε χίλια ΓΙΑΤΙ; .
ΓΙΑΤΙ , αγαπητοί συνεταίροι κάνατε ό,τι μπορούσατε για να εξαφανίσετε την Ελληνική βιομηχανία που από το 1981 μέχρι σήμερα μειώθηκε κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 70% του δυναμικού της; Γιατί δεν στηρίξατε ποτέ τα Ελληνικά βιομηχανικά προϊόντα; Ήταν τόσο ακριβά , τόσο μη ανταγωνιστικά,,όσο τα Καγιέν και τα Μερσεντές σας μήπως , που σαν ηλίθιοι σας τα αγοράζαμε;
ΓΙΑΤΙ  με την «κοινή» αγροτική πολιτική σας εξουδετερώσατε την αγροτιά μας και μας αναγκάσατε να αγοράζουμε ζάχαρη από τη Βραζιλία, βαμβάκι από την Αίγυπτο, σταφίδες από την Τουρκία και τη Χιλή, λεμόνια από την Αργεντινή, γιατί μας επιδοτήσατε να ξεριζώσουμε τα αμπέλια μας, να πετάμε στις χωματερές τα πορτοκάλια μας, να κάνουμε σαπούνι το ελαιόλαδό μας; Γιατί δεν ψωνίζατε από εμάς όλα αυτά τα παραδοσιακά μας προϊόντα, σεις , οι αλληλέγγυοι συνεταίροι μας;
ΓΙΑΤΙ το εμπόριό μας μάς το αρπάξατε όλο μέσα από τα μεγαθήρια σας και εξαφανίσατε την τεράστια οικονομική δύναμη των μικρομεσαίων Ελλήνων επιχειρηματιών, που ήταν η ψυχή της οικονομίας μας;
ΓΙΑΤΙ μετά από την ένωσή μας μαζί σας ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας μας που από το 1960 ως το 1980 κατά μέσο όρο ξεπερνούσε το 10% έφτασε 30 χρόνια μετά σε τούτη την τρομερή ύφεση;
ΓΙΑΤΙ, ενώ μας απαγορέψατε να κόβουμε δικό μας νόμισμα, όταν χρειαστήκαμε λεφτά, η κεντρική σας Τραπεζα (ΕΚΤ) δάνεισε ιδιώτες (Τράπεζες κλπ) με 1% για να αγοράσουν ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου που τους απέδιδαν 10%. Γιατί δεν δώσατε σε μας απ’ ευθείας τα δάνεια;
ΓΙΑΤΙ, όταν ήταν πια πασιφανές ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο δανεισμό, εσείς συνεχίζατε και μας δίνατε κι άλλα λογιστικά δανεικά που σε τίποτα δεν βελτίωναν τη θέση της Ελλάδας; Ποιος ήταν ο σκοπός σας;
ΓΙΑΤΙ μας σύρατε σε αυτές τις απάνθρωπες προηγούμενες συμφωνίες, τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια σας, υποθηκεύοντας μόνο σε εμάς κι όχι στους άλλους λαους που τους επιβάλατε μνημόνια, την Εθνική μας κυριαρχία και την περιουσία των πολιτών του κράτους μας. Που αποβλέπατε;
ΓΙΑΤΙ πέντε χρόνια τώρα, παρά τα απάνθρωπα μνημόνια σας και τις φοβερές τους συνέπιες στην Ελληνική κοινωνία, γιατί σε τίποτα δεν βελτιώθηκαν οι αισχρές συνθήκες δανεισμού μας κι ούτε αυξήθηκε το ΑΕΠ μα, ουτε μειώθηκαν τα δάνεια μας, παρά μόνο τα κουρεμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων κι όλου του άλλου αποθηκευμένου αίματος του Ελληνικού λαού εξανεμίστηκαν με λογιστικές εγγραφές; Μήπως ο μόνος στόχος σας είναι να ενεργοποιήσετε από αύριο τις εγγυήσεις που σας έδωσαν οι προηγούμενοι εφιάλτες πολιτικοί μας , που σύσσωμοι ήσαν χθες υπέρ του ναι, για να υποδουλώσετε και να καταπατήσετε πλήρως τη χώρα μας; Μήπως επί της ουσίας, δεν σας ενδιαφέρει το κεφάλαιο του δανείου, αλλά το Κεφάλαιο Ελλάδα; Αυτό να φοβόμαστε;
ΓΙΑΤΙ, την τελευταία στιγμή, όταν αποφασίσαμε να κάνουμε Δημοκρατικότατα δημοψήφισμα στρέψατε με μένος όλες σας τις δυνάμεις εναντίον μας, ενεργοποιώντας τους πεμπτοφαλαγγίτες σας εντός της επικράτειας μας κι όλα τα μέσα σας στο εξωτερικό; Φοβηθήκατε την αλήθεια της Δημοκρατίας και πήγατε να μας τρομοκρατήσετε για να μην την βροντοφωνάξουμε; Μα Δημοκρατία δεν πρεσβέβετε και γι’ αυτήν δεν κόπτεστε στην Ευρώπη;
Μυριάδες αναπάντητα γιατί σε σας και στους υποτακτικούς δικούς μας πολιτικούς που υπέγραφαν επί 35 χρόνια όλες αυτές τις λεόντιες συμφωνίες σας.

Εν κατακλείδι, φίλοι και εταίροι, ΓΙΑΤΙ μας φέρεστε σαν εχθροί; Πετάξτε τις μάσκες σας κι ελάτε ν‘ αναμετρηθούμε, αν είναι έτσι. Ο Δαυίδ με το Γολιάθ. Έχει ξανασυμβεί. Και σ’ εκείνες τις διαπραγματεύσεις, που γέλαγε ο Γολιάθ, έπεσε χάμω από μια σφενδόνα….όλα μπορούν να συμβούν , όταν η ύβρις ξεπερνά κάθε όριο κι η νέμεσις έρχεται .
Επί της ουσίας το ΟΧΙ μας ήταν στην ηθική σας και στην απάνθρωπη συμπεριφορά σας σε ένα λαό που έχτιζε Παρθενώνες, όταν οι προγονοί σας πήδαγαν ακόμα από κλάδου εις κλάδο, όπως είχε πει ο Μεγάλος Βενιζέλος, (όχι ο ψευδεπώνυμος), σ΄ένα σημερινό λαό που ύψωσε χθες μπροστά σας ένα ισοδύναμο ΟΧΙ με εκείνο του 1940. Κι αν πληρώσαμε πανάκριβα εκείνο το όχι, με μυριάδες ζωές Ελλήνων, Κι αν ξανάρθετε να εξοντώσετε τα Καλάβρυτα και το Δίστομο και..και..και όλη την Ελλάδα, μόνο κακό του κεφαλιού σας κάνετε, όπως και τότε.
ΟΣΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΕΙΡΕΤΕ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΣΠΟΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
Συνέλθετε, πριν είναι αργά , σεβαστείτε την ελευθερία και την κυριαρχία μας και όλων των λαών σας, διαγράψτε το ψεύτικο χρέος που με λογιστικά και εξευτελιστικά τεχνοκρατικά τεχνάσματα μας χρεώσατε. Απεμπολήστε τους κρυφούς και δόλιους στόχους σας για υποδούλωση της χώρας μας, που εν πολλοίς ήδη τους έχετε πετύχει με τα προηγούμενα μνημόνιά σας. Μην μας ρουφήξετε άλλο αίμα για να μας σώσετε. Πάρτε από εδώ τη βρωμιά που μας κουβαλήσατε όλα αυτά τα χρόνια με τις αποικιοκρατικές επιχειρήσεις σας, τα έργα βιτρίνας που μας φτιάξατε και σας τα χρυσοπληρώσαμε, την ανηθικότητα που μεταδώσατε και αλλοτριώσατε τις παραδόσεις και την κοινωνία μας, αφήστε μας απείραχτη την Ιστορία μας που μας την βεβηλώσατε , μέσω των φερεφώνων σας, στα σχολεία μας, επιτρέψτε μας να μιλάμε τη θεσπέσια γλώσσα μας και να πιστεύουμε στο Θεό που θέλουμε και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εδώ γεννήθηκαν.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΥΤΥΧΙΑ
Δεν θέλουμε να ζούμε ένα βίο χωρίς τα υψηλότερα των αγαθών της ζωής, την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Αξιοπρέπεια , που δεν αγοράζονται με ευρώ.
Δεν θέλουμε να είμαστε καλοταϊσμένα καναρίνια στα σιδηρόφρακτα κλουβιά σας.
Αφήστε , εντέλει, τις τύχες μας στα χέρια μας. Δεν σας θέλουμε για σωτήρες μας, ούτε για βιαστές μας! Για συνοδοιπόρους μας στον Πολιτισμό, στις Τέχνες, στις Επιστήμες, σε μια Οικονομία με Ανθρώπινο πρόσωπο σας θέλουμε.

Θέλετε;; Μπορείτε;; Σ’ αυτήν την Ευρώπη της ολιγαρχίας των Τραπεζιτών,  των ανύπαρκτων Πολιτικών ανδρών και των δούλων πολιτών, που ύπουλα και βρώμικα χτίζεται από τους «Θεσμούς», η Δημοκρατική Ελλάδα δεν θέλει να ανήκει. Σας βροντοφώναξε ΟΧΙ.
Σίγουρα και οι πολίτες των δικών σας χωρών , που αγνοούν το πάθημά μας, όταν μάθουν κάποτε, δεν θα θέλουν κι αυτοί. Γιατί τα ουσιώδη ιδανικά τους είναι ίδια με τα δικά μας.
Όμως στην Ευρώπη που ασπάσθηκε κάποτε και φωτίστηκε από τον Ελληνικό Πολιτισμό και από τα Ελληνικά ιδεώδη, που εξάπλωσε στον κόσμο τις ανθρωπιστικές ιδέες και κυριάρχησαν σε αυτήν ο πολιτισμός με κέντρο τον Άνθρωπο και η Ελευθερία της σκέψης και της δράσης, στην Ευρώπη των Δημοκρατικών ιδεών και ιδεωδών, στη αντιφασίστρια Ευρώπη, σε αυτήν την Ευρώπη ποθούμε να ζούμε και το δικαιούμαστε, επειδή από το αίμα των Ελλήνων βάφτηκε πολιτισμένη και φωτίστηκε λαμπερά μετά το μαύρο μεσαίωνά της. Φύση και θέση σ’ αυτήν την Ευρώπη ανήκει η Ελλάδα. Στην Ευρώπη των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της, όπως η ίδια τα έχει καθορίσει και που δεν θέλουμε αδίστακτα και ανεμπόδιστα να τα καταπατούν οι οικονομικοί δυνάστες που άρπαξαν και αλλοτρίωσαν την Πολιτική της και εξαφάνισαν τους Πολιτικούς της και τον Πολιτισμό της.

Θα ήθελα να κλείσω την επιστολή μου με τη φράση «Με σεβασμό». Αυτό αρμόζει στην Ελληνική μου παιδεία. Αλλά εσείς δεν με σεβαστήκατε τόσα χρόνια. Και δεν μπορώ να σας ανταποδώσω σεβασμό. Και δεν εννοώ εσάς, λαοί της Ευρώπης. Εννοώ όσους σας οδηγούν στο γκρεμό, όπως οδήγησαν πρώτους εμάς, τους φτωχούς κι ευκολόπιστους, αλλά όχι ασήμαντους Έλληνες.
Κλείνω λοιπόν με τη λέξη Φιλικά, παραπέμποντάς σας ταυτόχρονα στο προοίμιο της επιστολής μου τούτης. Κι ας την πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων σας. Ίσως κάποτε ανατρέξετε σ’ αυτόν.

Φιλικά λοιπόν.
Γιώργης Π. Δρυμωνιάτης
Έλληνας πολίτης, οικονομολόγος και ποιητής
(παραδόξως για σάς κι αυτό μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα σε πολλούς από τους πολίτες της).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια