Μπλέ φεγγάρι απόψε 31-7-2015, μην το χάσετε... Αξίζει να το δείτε, να αναπολήσετε και να στοχαστείτε...

Μπλέ φεγγάρι απόψε 31-7-2015, μην το χάσετε... Αξίζει να το δείτε, να αναπολήσετε και να στοχαστείτε...





Για τους  λάτρεις της Πανσελήνου ,για τους ρομαντικούς  ,  τους ονειροπούλους  και για όλους εσάς που σας αρέσει να ατενίζετε τον νυχτερινό Ουρανό  να στοχάζεστε και να εμπνέεστε ένα σπάνιο φαινόμενο θα παρατηρηθεί απόψε την τελευταία νύχτα  του Ιουλίου…
 Η  νύχτα θα φωτιστεί με το λεγόμενο  μπλέ φεγγάρι και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι καθαρά λεκτικός, μια και δεν έχει σχέση με
αλλαγή της φυσικής απόχρωσης της Σελήνης. Ίσως να επικράτησε από την αγγλική έκφραση ”once in a blue Moon” που είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για να εκφράσουν οι αγγλόφωνοι ότι κάτι δεν συμβαίνει και τόσο συχνά. Οι δοξασίες των λαών και οι παραδόσεις τους διέσωσαν μέχρι τις ημέρες μας διάφορες χαρακτηρισμούς των Πανσελήνων κάθε μήνα. Όπως για παράδειγμα η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου να χαρακτηρίζεται ως η «Πανσέληνος της συγκομιδής» (full harvest moon) ή του Οκτωβρίου ως η «Πανσέληνος του κυνηγού» (full hunter’s moon).
Πριν από 124 χρόνια, το 1883, ένα ηφαίστειο της Ινδονησίας, το γνωστό Κρακατόα, ενεργοποιήθηκε με μια τεράστια έκρηξη. Τα μικρά σωματίδια στάχτης και σκόνης, μεγέθους ενός εκατομμυριοστού του μέτρου περίπου, που ανυψώθηκαν έφθασαν μέχρι τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας. Έτσι υπήρχε έντονη διάχυση των ακτίνων του φωτός που αντιστοιχούν στις κόκκινες αποχρώσεις ενώ παράλληλα επιτρεπόταν το πέρασμα των άλλων χρωμάτων.



Το λευκό φως της Σελήνης περνώντας μέσα από τα νέφη της στάχτης αλλοιωνόταν και φαίνονταν συνήθως μπλε και μερικές φορές ως πράσινο, ενώ και ο Ήλιος την μέρα αποκτούσε μια ελαφρά ιώδες απόχρωση.
                Σύμφωνα με την Αστρολογία μάθαμε  πως:
«Το μπλε φεγγάρι θα παγιώσει την πολιτική αστάθεια στην οποία έχουμε οδηγηθεί, με αποτέλεσμα οι πρόωρες εκλογές να θεωρούνται πιο απαραίτητες από κάθε άλλη φορά. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα φέρει ξανά μια μη αυτοδύναμη κυβέρνηση. Από την άλλη, ο βαριά λαβωμένος από πισώπλατα μαχαιρώματα Αλέξης Τσίπρας καλείται να χειριστεί τη διάσπαση στο κόμμα του.
Σκιά  διάσπασης αφήνει η δεύτερη πανσέληνος του Ιουλίου και στη Νέα Δημοκρατία, αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τη φέρνει σε αδιέξοδο με τακτικές που την επιστρέφουν στο παρελθόν. Η διάλυση των μικρών κομμάτων φέρνει ίδρυση νέων πολιτικών φορέων που θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό, ωστόσο μέσα σε αυτό το κλίμα ευνοείται η Χρυσή Αυγή, που είναι πολύ πιθανό να δει τα ποσοστά της να αυξάνονται.

Προβλήματα θα υπάρξουν και με το μεταναστευτικό, ενώ θα βιώσουμε και ακραία καιρικά φαινόμενα».

                       Στην Ευρώπη και στην  Αμερική

«Το μπλε φεγγάρι δημιουργεί απειλή με τρομοκρατικά χτυπήματα που θα συγκλονίσουν πολλές χώρες. Στη δίνη του κυκλώνα θα βρεθούν Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία και Ρωσία. Η οικονομική αστάθεια στη νότια Ευρώπη θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη Γερμανία. Η Αμερική θα βιώσει τον εξτρεμισμό και την εγκληματικότητα, καθώς και το οικονομικό αδιέξοδο. Στην Τουρκία η πανσέληνος θα πυροδοτήσει ισχυρό σειμό και θα αναμοχλεύσει εμφύλιες συγκρούσεις, κοινωνικές εξεγέρσεις, ενώ στην πρώτη θέση της πολιτικής ατζέντας θα βρεθούν οι εκλογές».
Την ώρα που  ο  Ήλιος θα δύει και θα βουτά στην αγκαλιά της αιώνιας αγαπημένης του , της θάλασσας ,εσείς δεν έχετε παρά να κάνετε μιαν ευχή,κοιτώντας το ολόγιομο φεγγάρι με τα  μαγικά χρώματα να φέρει την Αγάπη για πάντα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου για να αισθάνεται γαλήνιος και πλήρης σιγοτραγουδώντας τραγούδια Αγάπης…






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια