Άλλο ένα θύμα βιασμού , ήρθε στο Φως της δημοσιότητας ένα δεκάχρονο κορίτσι από την Παραγουάη

Άλλο ένα θύμα βιασμού , ήρθε στο Φως της δημοσιότητας ένα δεκάχρονο κορίτσι από την Παραγουάη








Αισθήματα ντροπής και μόνο προκαλεί το  γεγονός  του βιασμού ενός δεκάχρονου κοριτσιού από την  Παραγουάη,  που η απεχθέστατη αυτή πράξη  έγινε από τον πατριό της και διανύει  κύηση στην 23η εβδομάδα,την ίδια στιγμή,που ένα δεκάχρονο θα έπρεπε να παίζει αμέριμνο και να κάνει όνειρα για το μέλλον του…
Περισσότερη οργή όμως  έχει προκαλέσει  και στις διεθνείς οργανώσεις   η απόρριψη της άμβλωσης από τον υπουργό της χώρας 



Αντόνιο Μπάριος , που δήλωσε στους δημοσιογράφους:


«Εάν γινόταν άμβλωση, θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από την 20ή εβδομάδα. Η κύηση δεν θα διακοπεί»
Η 10χρονη, έχει εισαχθεί για παρακολούθηση στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στην Ασουνσιόν
Το παράρτημα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία στην Παραγουάη έχει ξεκινήσει μια δημόσια εκστρατεία, χρησιμοποιώντας την ετικέτα #NiñaEnPeligro, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο το κορίτσι να αναγκαστεί να ολοκληρώσει την κύηση. Η ΜΚΟ υποστηρίζει ότι με βάση το διεθνές δίκαιο, η υπόθεση αυτή συνιστά μια περίπτωση «βασανισμού ή ατιμωτικής μεταχείρισης», όπως αυτή ορίζεται στη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Σκληρής, Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης του ΟΗΕ.
Το Σύνταγμα της Παραγουάης απαγορεύει τις αμβλώσεις εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων κινδύνου για τη ζωή της μητέρας και, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, μόνον μέχρι την 20ή εβδομάδα της κύησης.

«Η διάγνωση της κύησης αυτού του κοριτσιού μας γνωστοποιήθηκε την 21η εβδομάδα. Εάν έπρεπε να γίνει άμβλωση, θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από την 20ή εβδομάδα. Σήμερα, βρισκόμαστε στις 23», είπε ο Μπάριος.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την 21η Απριλίου, όταν εξετάσεις που έγιναν σε νοσοκομείο παίδων της Ασουνσιόν έδειξαν ότι η ασθενής, που είχε εισαχθεί διότι υπήρχαν φόβοι πως είχε όγκο στην κοιλιακή χώρα, στην πραγματικότητα ήταν έγκυος.
Η μητέρα έχει προφυλακιστεί διότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες για τον σύντροφό της, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη. Η γυναίκα κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και παρακώλυση της δικαιοσύνης.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια