"Η σκέψη της μέρας με ένα όμορφο τραγούδι"Επιμέλεια κειμένου Ρένα Τζωράκη

"Η σκέψη της μέρας με ένα όμορφο τραγούδι"Επιμέλεια κειμένου Ρένα Τζωράκη







Όλοι μας περνάμε δυσκολίες, δυστυχώς ή ευτυχώς.
 Σε τούτο το ταξίδι της Ζωής, ήρθαμε να συλλέξουμε εμπειρίες και να γευτούμε καταστάσεις , που θα μας ολοκληρώσουν σαν πνευματικά όντα.
Το θέμα είναι που θα εστιάσουμε το βλέμμα και πως θα διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας, που μας καθηλώνουν στο Γήινο επίπεδο και μας εμποδίζουν να ελιχθούμε και να πετάξουμε στον Ουράνιο θόλο του πνεύματος, μια όμορφη ιστορία μοιράζομαι μαζί σας για να κατανοήσουμε πως οι σκέψεις μας είναι εκείνες που μας κάνουν να σκεφτόμαστε μίζερα ή αισιόδοξα 
Αν  σκεφτόμαστε το παρελθόν ,τις ενοχές τα λάθη,τις παραλλείψεις, τις απογοητεύσεις, τις θλίψεις μας ,το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χάνουμε το Παρόν, που βρίσκεται σε αυτή τη στιγμή, και είναι όλα τόσο όμορφα …
Ανά πάσα στιγμή είμαστε συνδεδεμένοι με το Αιώνιο.
Εκεί Υπάρχει πάντα γαλήνη, πάντα ομορφιά, πάντα Ειρήνη,δεν υπάρχει κριτική, άσχημες σκέψεις και μοιάζει με ήρεμο ποταμάκι η Ζωή που κελαρύζει Αγάπη και μεις απλοί παρατηρητές,ευγνώμονες για κάθε τι που μας έρχεται,γιατί απλά οι σκέψεις μας δημιουργούν το πεπρωμένο μας…
Μοιράζομαι μια ιστορία που και γω διάβασα και κάνει τον γύρο του διαδικτύου:



                                   

Κάποτε μια καθηγήτρια έκανε μια βόλτα γύρω από την αίθουσα την ώρα που παρέδιδε μια διάλεξη για τη διαχείριση άγχους σε ένα ακροατήριο.
Όταν λοιπόν, έπιασε ένα ποτήρι και το σήκωσε ψηλά, όλοι περίμεναν ότι θα έκανε την καθιερωμένη  ερώτηση:
 "Είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο;".
Όμως αντί γι’αυτό ,  με ένα ελαφρύ μειδίαμα στα χείλη , ρώτησε:
 "Πόσο βαρύ είναι αυτό το ποτήρι με το νερό";
Οι απαντήσεις που ακούστηκαν  στην αίθουσα κυμάνθηκαν από 250 μέχρι 600 γραμμάρια.
Η καθηγήτρια απάντησε:
Το απόλυτο βάρος δεν έχει σημασία. "Εξαρτάται από το πόση ώρα κρατάω το ποτήρι. Αν το κρατήσω για ένα λεπτό, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν το κρατήσω για μια ώρα, θα αρχίσει να πονάει το χέρι μου. Αν το κρατήσω για μια μέρα, το χέρι μου θα μουδιάσει και θα παραλύσει. Σε κάθε περίπτωση, το βάρος του ποτηριού δεν αλλάζει, αλλά όσο περισσότερη ώρα το κρατάω τόσο βαρύτερο γίνεται".
Και συνέχισε:
"Το στρες, οι ανησυχίες και τα προβλήματα της ζωής είναι σαν αυτό το ποτήρι με το νερό. Αν τα σκεφτείτε τα για λίγο, δεν πειράζει. Αν τα σκέφτεστε για λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα αρχίσουν να σας πληγώνουν. Και αν τα έχετε στο μυαλό σας όλη την ημέρα, στο τέλος θα παραλύσετε και θα νιώθετε ανίκανοι να κάνετε οτιδήποτε.
Είναι σημαντικό να θυμάστε να αποβάλλετε το στρες. Όσο νωρίτερα μπορείτε, απαλλαγείτε από τα φορτία που σας βαραίνουν. Μην κουβαλάτε τα προβλήματα μαζί σας μέχρι το βράδυ.
Και θυμηθείτε να κατεβάσετε κάτω το ποτήρι."


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια